Da det ikke blei enighet om saken som omhandlet «Regional plan for Hardangervidda» ble den oversendt til Kommunal og moderniseringsdepartementet for endelig avklaring.

Det er stor uenighet i denne saken. Her er det en jobb å gjøre for politikere fra Tinn og Nore og Uvdal Det blir viktig å følge opp og ta kontakt med sine partifeller på høyere hold.

Lokal kjennskap til saker blir ofte lagt stor vekt på, og derfor er det viktig at fakta kommer fram angående rein i forhold til veien.

Det har blant annet blitt satt spørsmålstegn i forhold til rein og hytter. Hensyn og respekt for reinen fra hytteeiere gjennom mange år har fungert godt i dette området. De hindringene som var lagt til grunn for at rein ikke kommer til Lufsjåtangen stemmer ikke med de faktiske forhold. Rein blir godt ivaretatt med forslaget om å stenge veien ved reinens nærvær og ved uvær. Rein er vel også gps-merket så en veit til enhver tid hvor de befinner seg.

Menneskelige hensyn derimot er glemt i denne saken. Skal du for eksempel fra Tinn til Uvdal eller omvendt så må du kjøre 10 mil i motsatt retning mot Kongsberg og 18 -20 mil totalt, er veien åpen er det kun snakk om 2,2 mil dette kan vel heller ikke være særlig miljøvennlig. En må også regne med at skuter blir mer brukt til hytter og kryssing av fjellet ved stengt veg. Veien har stor betydning for lokalsamfunnet på begge sider av fjellet!

Åpen vei året rundt betyr mye for arbeidsplasser på tvers av fylkene /kommunene, det gir besparelse av tid og mange mils kjøring ekstra. Så her må dere lokale politikere stå på, skal det bli helårsvei å få!!

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.