Utstillingen er et samarbeid mellom Eric og Morten huseier av Quben Morten Hotvedt og eier av butikken Future Kids, Elin Røsholt.

Tidligere i uken arrangerte de T-skjorte workshop og barn og ungdom fikk prøve seg med sprayboks på trafoen til Glitre Energi.

– Jeg har jobbet med Eric siden 2013 og syns han er en kul fyr. Da vi hørte om Agenda, tenkte vi at vi ville gjøre noe litt annerledes enn alle de andre og da kom ideen om en Kongsberg-graffiti utstilling til liv, forklarer Morten Hotvedt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han har i anledningen fått seg en dressjakke med graffiti på. På ryggen står det «hva med deg sjæl!

– Målet her er å gi tilbake til byen. Eric fikk frie tøyler, men med en beskjed, at det skulle være noe med Kongsberg tema. Jeg syns utstillingen og opplegget rundt med Future kids og T-skjorte workshop etc. ble utrolig fin. Det å få være med på noe sånt tror jeg gir barn og unge en enorm selvtillit. De får være med å sette sitt preg på byen.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Både Morten og Eric er begge født og oppvokst i Kongsberg. Eric bor nå i Drammen, hvor han har hatt flere store prosjekter på gang i samarbeid med Hotvedt.

– Jeg ønsker meg store vegger med graffiti-kunst til byjubileet. Det er med på å gi Kongsberg en identitet. Graffiti er identitetsskapende. Jeg mener vi trenger mindre grå og kjedelige vegger og mer farger, smiler Hotvedt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Noen som også lot seg begeistre av Erics bilder var Mona og Morten Aas og Thea Andersen med familie. De oppdaget Eric ved en tilfeldighet og falt pladask for Kongsberg-motivet med varden på Korset.

– Er du fra Kongsberg og ser et slikt bilde så får man en følelse av at det bare må jeg ha. Så da kjøpte jeg det, smiler Thea Andersen.

Både hun og Mona har planer om å la bildene få hedersplass i stua.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Jeg kjøpte bildet fordi motivet var korset. Jeg er jo fra Kongsberg, så da passet det fint og bildet var utrolig kult, forteller Mona Aas.

Kunstneren selv var også svært godt fornøyd med opplegget, utstillingen og folka.

-Jeg syns Kongsberg er en kjempefin by og tenker at det hadde vært kult å få til en utstilling her igjen, eller andre store prosjekter, smiler Eric med glimt i øyet.

For ordensskyld holder også Laagendalsposten til i Quben bygget og leier lokalene av Morten Hotvedt