Gå til sidens hovedinnhold

Gi alle barn gode muligheter

Njål Vigleik Johnsen

1.kandidat Kongsberg SV

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle barn burde ha gode muligheter, men i Kongsberg har vi 384 barn som lever i fattige familier. Ingen barn burde leve i fattigdom. Kongsberg SV og jeg vil øke barnetrygden for barn i fattige familier.

Vi kan vinne. I Ski i Viken kjempet SV for å ikke ta barnetrygden fra fattige familier. SV vant. I Ski mister ikke fattige familier barnetrygden.

Men i Kongsberg stjeler posisjonen penger fra de fattigste barna. De tar penger fra foreldre som mottar sosialstønad. Det er barna som taper. Vi har et valg.

Å elske barna er viktigere enn penger. Men penger er også viktig for et godt liv. Noen barn i Kongsberg kan ikke være med på bursdagsselskap fordi familiene ikke har penger til å kjøpe gaver. De kan ikke være med på fotballen eller på kulturskolen. Vi vil at alle barna kan være med på fritidsaktiviteter, ha bra klær og spise god mat med foreldrene sine.

At Kongsberg har mange vellykkede familier og en lavere barnefattigdom enn snittet i Buskerud er bra, men 384 fattige barn er 384 fattige barn for mye! Kongsberg gjør et valg når vi lar den økte barnetrygden bli spist opp med avkortning av sosialstønad. Valget er etter Kongsberg SVs og mitt skjønn skammelig og feil.

SV har vunnet i Ski. Etter valget vil vi vinne i Kongsberg. Du bestemmer. Er du enig i at fattige barn burde ha gode muligheter, og at kommunen ikke burde ta penger fra fattige familier? Da håper jeg at du vil stemme SV.

Det skjer mye spennende i Kongsberg, og det finnes mange gode krefter på tvers av det politiske landskapet. Spennende lokale initiativ som å gjøre håndballen i Skrim gratis er noe kommunen absolutt bør kunne støtte opp om, men når målet er best mulig bruk av kommunale ressurser viser fordelingsutvalget i Norge og SSB at barnetrygden er noe av det viktigste å øke om vi vil ha mindre fattigdom og større økonomisk likhet.

SV vil endre reglene slik at kommunen ikke skal ta penger fra fattige familier.

Vi skal jobbe for de mange, ikke for de få.

Kommentarer til denne saken