Det kommer fram i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Jeg er stolt av det vi har fått til. Kommunens økonomi er vesentlig styrket i denne valgperioden. Vi er i gang med å gjennomføre mange viktige tiltak til beste for innbyggerne, og vi har handlingsfrihet for framtidig utvikling. Kommunen er nå på stø kurs, sier sittende Ap-ordfører Jan Gaute Bjerke i pressemeldingen.

Selv tar 67-åringen ikke gjenvalg og sier han «ønsker framover å disponere tiden sin med større fleksibilitet».

Toppkandidatene til høsten blir unge. Ida Bjerke (28 år) er på førsteplass på Aps liste og Håkon Rød Knudsen (26 år) er på andreplass.

– Begge er kumulert og sitter også i dagens kommunestyre. Arbeiderpartiet satser på framtiden ved å toppe lista med to av de yngste kandidatene. Kontinuiteten sikres ved at alle Aps representanter i dagens kommunestyre stiller til gjenvalg med unntak av ordfører. Det gir en god alderssammensetning, skriver leder i valgkomiteen, Kirsten Gjestemoen Hovda.

Har ikke ordførerkandidat

Nore og Uvdal Arbeiderparti har for øvrig ingen ordførerkandidat til høstens kommunevalg og det sies at «det satses langsiktig på yngre krefter.»

– Hva vil skje hvis Ap skulle få flest representanter ved høstens valg?

– Vi får se når og om den tid kommer, men jeg må legge til at vi har hatt et valgteknisk samarbeid med Høyre i denne perioden og det har fungert godt. Vi har sammen med dem hatt flertall for mange viktige saker de siste årene, sier Jan Gaute Bjerke til Laagendalsposten i en kort kommentar.