Det som i ettertid var gøy med dette, var at de gamle låtene fra Sandsvær ble tatt opp på repertoaret av mange lokale grupper, som Hælmstubben og Kongsberg Trekkspillklubbs toraderlag osv.

Derfor var det naturlig og betimelig å lage en oppfølgerplate av denne. Nylig har platen «Gamle danser fra Lågendalen», også med Arnt Haugen og Ingolf Sunde i opptak fra 1950-tallet, kommet. Dette er ei plate som er å betrakte som en oppfølger av den første plata. Her spilles musikk etter Anton Martin Omholt (1855-1922) fra Sandsvær og Martin Kalleberg (1844–1928) fra Svarstad. Det har vært stor stas å bidra til at denne oppfølgerplata ble en realitet.

Siden det er stor entusiasme blant lokale spellemenn, er det også meningsfullt å utvikle dette. På grunn av samfunnssituasjonen er det vanskelig å holde noen lanseringskonsert for plata nå. Imidlertid tenker vi å komme tilbake til et større arrangement på Lågdalsmuseet så fort det viser seg fornuftig.

Men på mandag førstkommende, altså den 29. juni, kommer Hælmstubben, noen medlemmer fra Kongsberg Trekkspillklubbs toraderlag og jeg til å holde et digitalt plateslipp som blir streamet. Dette skal gå direkte fra Lågdalsmuseet kl. 20.00.