Gå til sidens hovedinnhold

Gjør Lågen mer attraktiv

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En ting er å få folk som flytter ut av Kongsberg til å flytte tilbake -viktigere er det å få folk som aldri har bodd her, til å ville flytte hit.

I Kongsberg Høyre ønsker vi en universell utformet elvepromenade på begge sider av Lågen med en gangbro til å knytte Haspa og Lågalandet. Ved å gjøre det får vi en mer attraktiv by og et levende sentrum, som gjør at flere ønsker å bosette seg i Kongsberg.

I en travel by som Kongsberg får jeg inntrykket av at folk sjeldent forlater husene sine for å ta seg en tur på byen. I Drammen er historien en helt annen. Siden jeg begynte å studere her ser jeg stadig vekk at folk benytter seg av elvepromenaden.

I Kongsberg Høyre fremmet vi ideen om en elvepromenade langs Lågen for noen år siden. Likevel er det noen som mener at det blir å «etterligne» Drammen for mye. Men på lik linje som Drammen har utformet elvepromenaden til sitt eget, kan vi gjøre det samme. Drammen er ikke den første byen til å gjøre det, og de blir nok ikke de siste heller. Det finnes flere byer som har en elvepromenade og hver by utformer det til sin egen identitet.

Spørsmålet er heller hvordan en elvepromenade i Kongsberg ville sett ut. Kanskje har den motiver fra sølvgruvene? Jazzen? eller kanskje myntverket? Hvem vet. Men at elven har potensial til å bli noe enda vakrere, er det ingen tvil om!

Fra det vi erfarer er det mange som ønsker en elvepromenade med kontinuerlig gangbru mellom Haspa og Lågalandet i Kongsberg. Resultatet av det kan bli et mer levende sentrum.

Vi mener det kan samle Nymoen og Vestsiden og åpne opp for potensielle prosjekter. Det er et hav av muligheter til hvordan en elvepromenade kan se ut, vi må ta i bruk frivilligheten for hva den er verdt og gjøre det om til virkelighet!

Kongsberg Høyre ønsker derfor en universell utformet elvepromenade på begge sider av lågen med en gangbro til å knytte Haspa og Lågalandet.

Sammen gjør vi Kongsberg bedre!

Kommentarer til denne saken