– Vi ønsker å bidra til at elevene også blir presentert for andre yrker knyttet opp mot musikk

SATSER PÅ DE UNGE: Isa Katharina Gericke, Ida Habbestad, Hild Borchgrevink og Frank Havrøy samarbeider tett med musikklinja på Kongsberg videregående skole.

SATSER PÅ DE UNGE: Isa Katharina Gericke, Ida Habbestad, Hild Borchgrevink og Frank Havrøy samarbeider tett med musikklinja på Kongsberg videregående skole. Foto:

Musikkritikerne Hild Borchgrevink og Ida Habbestad gjester Glogerfestspillene. I tillegg til å innlede to av konsertene i kirken med samtaler, har de utviklet et kurs i å skrive kritikk av scenekunst. Via et samarbeid med musikklinja på Kongsberg videregående skole får elevene tilbud om workshops der de lærer om aktiv lytting.

DEL

– Vi ønsker å bidra til at elevene også blir presentert for andre yrker knyttet opp mot musikk, i tillegg til å være utøvende musikere, sier festspillsjef Margit Åsarmoen.

Elevene velger ut konserter under Glogerfestspillene som de skriver omtaler av. I etterkant vurderes arbeidene og det velges ut noen omtaler som kommer på trykk i lokalavisen.

Leder samtaler med festspillartister

Konsertene i Kongsberg kirke torsdag og lørdag innledes begge med samtaler med festspillartister. Samtalen før «Løsrivelse» i kirken torsdag ledes av musikkritiker, skribent og kunstner Hild Borchgrevink. Skribent, journalist, redaktør og kritiker Ida Habbestad leder samtalen i forkant av «Tradisjon og sanntid» lørdag.

Hild Borchgrevink

Hild Borchgrevink virker som musikkritiker og skribent ved siden av egen kunstnerisk praksis. Hun har også lang erfaring som prosjektutvikler og prosjektleder innenfor ny musikk.

Fra 2012 til 2017 var hun redaktør for nettidsskriftet Scenekunst.no. For tiden har hun arbeidsstipend som kritiker.


Ida Habbestad

Ida Habbestad er skribent, journalist, redaktør, kritiker og styreleder i Norsk kritikerlag. Hun er utdannet fløytist fra Norges musikkhøgskole og har mastergrad i anvendt musikkteori fra samme institusjon.

Habbestad har lang erfaring som kritiker i Dagsavisen og Aftenposten. I 2006–2010 var hun musikkjournalist for Ballade.no, et nettidsskrift for og om norsk musikkliv, og fra 2013 har hun vært tidsskriftets redaktør.


LES OGSÅ:

Klemmer, fiskemiddag, nerver, visjoner, bronkitt og digital detox: Med andre ord, det er Glogerfestspill

Tania kommer til avslutningen

Erik (18) fikk så mye applaus at han ikke visste hvor han skulle gjøre av seg

– Han er en verdenskunstner. Norge vet ikke hvor stor han er

Artikkeltags