Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Hva gjorde Come Shine på Glogerfestspillene?

Artikkelen er over 3 år gammel

Glogerfestspillene er en festival med klassisk musikk. Jazzgruppen Come Shine spilte nettopp det – klassikere.

Men er'e klassisk?

Nei. Ingen vil påstå at det Come Shine briljerte med i Kongsberg kirke er klassisk musikk. Men skitt heller ...

Se på den drøye timen med vakker klang og innmari talentfulle musikere som et skikkelig vorspiel til hva som kommer.

Så har også kunstnerisk leder av Glogerfestspillene, Isa Katharina Gericke, lenge søkt en mulighet til å få invitere jazzen med inn i den klassiske musikkfesten.

Og som hun sier, «kammermusikk og jazz har mye til felles med sitt intime format og nærhet til publikum». Slik ble det også i Kongsberg kirke. Som bestilt.

Bedre en Paracet

Kjennemerket til Come Shine er kjente sanger i ny jazzet innpakning, og de holdt seg til det. Ikke forsøkte de å blande inn så mange barokk-toner heller. Og det er helt greit. I løpet av kvartettens 20 år lange samarbeid, så er det nettopp dette de har perfeksjonert. Og det var også det publikum ville ha.

Undertegnede oppdaget kvartetten 9. juli 2001 i Smeltehytta. Den gang kom jeg med en dundrende hodepine, men da vokalist Live Maria Roggen sang sine strofer var det ikke vondt i lenger. Jeg måtte tilstå i 2001 at jeg bare hadde lest om Come Shine før jeg møtte til den konserten, men mitt hode angret aldri på turen.

Opplevelsen var ganske lik denne gang. Jeg kjenner en «man flu» komme, og hodeverket var der. Live Maria Roggen er fortsatt bedre enn Paracet.

Saken fortsetter under bildet.

 

Genistreker

Onsdag kveld var det som Live Maria Roggen sa: « Der ute er det glatt, svart og vått». Inne i kirken var det dunkelt, men vakkert. De kjente låtene kom som perler på en snor, men gjerne mange minutter etter at de egentlig startet.

Erlend Skomsvoll er jo som vanlig et geni bak pianoet, og med sine finurlige arrangementer gir han aha-opplevelsen plutselig. Som når strofen «Sitting on the dock of the bay» plutselig får oss inn i både toneleiet – og humøret.

Come Shine har blitt kongsbergvenner. Både hver for seg, og som gruppe. Ekte kongsbergvenner som kommer tilbake. Årets fylkeskunstner Erlend Skomsvoll kommer jo tilbake allerede fredag til en lunsjkonsert.

Mer av dette! Mer samarbeid

Tor Dalaker Lund sa i sin introduksjon at dette første forsøket på samarbeid mellom Glogerfestspillene og jazzklubben Jazz Evidence gir håp om gjentakelse. Ja, så svarer vi for all det «JA» til det.

Samarbeid over festivalene, foreningene og arrangørene i denne byen gir oss bare plusser, ingen minuser. Dette vil vi ha mer av. Nå er vorspielet over, og Glogerfestspillene vil offisielt åpnes torsdag med sin «Festspillfanfare».

Det er så godt at Glogerfestspillene i år viser nye takter, og nye tanker.

Det er bare å gjøre om på OL-strofen, og si «Let the festspill begin».

PS: Og hvorfor en femmer, siden jeg skryter så veldig? En time var liksom ikke nok...

På konsert:

  • Come Shine
  • Sted: Kongsberg kirke
  • Publikum: 161
  • Del av Glogerfestspillene, som samarbeidet med Jazz Evidence
  • Come Shine består av Sondre Meisfjord (bass), Håkon Mjåset Johansen (slagverk), Erlend Skomsvoll (piano) og Live Maria Roggen (vokal)

 

 

Kommentarer til denne saken