Inviterer jazzen med på Gloger

JAZZ: Come Shine holder konsert i Kongsberg kirke 24. januar.

JAZZ: Come Shine holder konsert i Kongsberg kirke 24. januar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Glogerfestspillene samarbeider med Jazz Evidence. Resultatet blir en musikalsk lek med Come Shine i Kongsberg kirke 24. januar.

DEL

Buskeruds fylkeskunstner Erlend Skomsvoll blir også med for å gi nye impulser til 300 år gamle toner. Dette skjer i musikkteatret 26. januar.

Tema for Glogerfestspillene 2018 er ordskifte.

LES OGSÅ: Tidenes forhåndssalg

Jazz

Come Shine har beveget seg på den norske jazzhimmelen de siste 20 årene. I anledning jubileet er de invitert til festspillene i Kongsberg. Jazz og kammermusikk har mye til felles, og under konserten i kirken vil også en og annen festspillartist inviteres med i den musikalske leken.

–  Come Shine er et drømmeband for enhver jazzklubb, sier Tor Dalaker Lund i Jazz Evidence.

– Få band i den rikholdige, norske bandfloraen makter å samle så mange lyttere med til dels svært forskjellige musikkpreferanser. Derfor er det naturlig for jazzklubben å samarbeide med Glogerfestspillene, fortsetter Dalaker Lund.

Bandets pianist og arrangør er Erlend Skomsvoll, som er bosatt på Åmot i Modum.

– Det er mye på grunn av hans arrangementer at Come Shines nyutgaver av de gamle, kanskje litt utspilte, standardlåtene virker så nye og friske og totalrenoverte, avslutter Dalaker Lund.

LES OGSÅ: Amund får pris

Isa gleder seg

– Som kunstnerisk leder av Glogerfestspillene har jeg lenge søkt en mulighet til å få invitere jazzen med inn i den klassiske musikkfesten, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke.

Hun mener at kammermusikk og jazz har mye til felles med sitt intime format og nærhet til publikum.

– Vi lever i en tid hvor mange musikere med en sterk forankring i en gren, forsker og eksperimenterer i flere sjangere. Det er naturlig å ha litt fokus på akkurat det, i et år hvor festspilltemaet er «ordskifte», sier Gericke, som gleder seg over samarbeidet med Jazz Evidence, og at Erlend Skomsvoll og Come Shine er en del av Glogerfestspillenes program for 2018.

LES OGSÅ: Isa - verst av alle

Prisvinner

Erlend Skomsvoll fikk arbeidsstipendet Årets fylkeskunstner fra Buskerud fylkeskommune i år. Med lunsjkonserten under Glogerfestspillene vil han kvittere for prisen.

I Kongsberg Musikkteater 26. januar har Skomsvoll med seg cellisten Andreas Brantelid og deres ordskifte tar utgangspunkt i Johann Sebastian Bach. De skal gi nye impulser til 300 år gamle toner.

LES OGSÅ: Ny superstjerne til Kongsberg

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken