Kongsbergmedaljen til Håkon Austbø og Anne Marie Ottersen

FIKK MEDALJE: En stolt Anne Marie Ottersen og Håkon Austbø tok imot Kongsberg fortjenestemedalje under Håkon Austbøs jubileumskonsert i Kongsberg kirke søndag.

FIKK MEDALJE: En stolt Anne Marie Ottersen og Håkon Austbø tok imot Kongsberg fortjenestemedalje under Håkon Austbøs jubileumskonsert i Kongsberg kirke søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Marie Ottersen Lindtner og Håkon Austbø tok imot Kongsberg fortjenestemedalje under Håkon Austbøs 50-års jubileumskonsert i Kongsberg kirke søndag.

DEL

En fullsatt Kongsberg kirke satt musestille å hørte på jubileumskonserten til Håkon Austbø søndag. I rundt to timer holdt han en fortryllende flygelkonsert for de fremmøtte. Da konserten var ferdig kom vareordfører Kjell Gunnar Hoff fram å avslørte en hemmelighet. Kongsberg bys fortjenstmedalje skulle deles ut. Medaljen ble delt ut til Kongsbergpatriotene Anne Marie Ottersen og Håkon Austbø.

Dette er Kongsberg kommunes høyeste æresbevisning.

Se alle bildene fra jubileumskonserten i Kongsberg kirke

 

Kongsberg patrioter

Anne Marie Ottersen er en kjent og kjær skuespiller med en lang karriere bak seg. Hun har blant annet vært fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1970, spilt kjente roller på TV-skjermen, og vært med i NRK radioteatret. Anne Marie er opprinnelig fra Kongsberg, og bruker enhver anledning til å promotere hjembyen.

– Kongsberg har alltid betydd mye for meg. Jeg er utrolig stolt av denne byen som har gitt meg en så fin oppvekst, fortalte Anne Marie Ottersen Lindtner.

Håkon Austbø (70) er en av Norges mest kjente pianister. Også han opprinnelig fra Kongsberg. Austbø er spesielt kjent for sine tolkninger av klavermusikken til Olivier Messiaen og Aleksandr Skrjabin. Han begynte sin pianistkarriere allerede som femtenåring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OVERRASKET: Anne Marie Ottersen ble svært overrasket da hun ble tilegnet Kongsbergmedaljen søndag kveld. Her sammen med varaordfører Kjell Gunnar Hoff (Kbl)

OVERRASKET: Anne Marie Ottersen ble svært overrasket da hun ble tilegnet Kongsbergmedaljen søndag kveld. Her sammen med varaordfører Kjell Gunnar Hoff (Kbl) Foto:

 

Anne Marie Ottersen Lindtner 

Anne Marie Ottersen Lindtner (født 29. april 1945 på Kongsberg) er en norsk skuespiller.

  • Ottersen er mest kjent fra film og TV. På film er det særlig Anja Breiens trilogi om Hustruene hun er mest kjent for. Den består av Hustruer (1975), Hustruer – ti år etter (1985) og Hustruer III (1996).

  • På TV har hun medvirket i en lang rekke serier, hovedsakelig komiserier, som for eksempel Fredrikssons fabrikkRadio 2Bot og bedring, og sammen med ektemannen i TV 2s Holms. Hun medvirket også i science fiction-serien Ta den ring(1982). I 1995 spilte Ottersen dessuten tittelrollen i NRKs julekalender Amalies jul.

  • Ottersen har vunnet en rekke priser og i 2013 ble hun utnevnt til ridder av den franske Ordre des Arts et des Lettres.

 

Overrasket

Verken Austbø eller Ottersen var klar over at de skulle motta medaljen under søndagens forestilling. Begge ble svært overrasket.

– Det har vært helt fantastisk å få spille i Kongsberg kirke i dag. Flygelet var så fint å spille på. Det er tydelig at det har blitt godt tatt vare på. Angående Kongsberg-medaljen ble jeg fullstendig overrasket, og veldig glad, sier en tydelig rørt Austbø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FANTASTISK: En glad Håkon Austbø takket publikum for applausen og oppmøte. Han holdt en rundt to timer lang konsert i Kongsberg kirke søndag kveld.

FANTASTISK: En glad Håkon Austbø takket publikum for applausen og oppmøte. Han holdt en rundt to timer lang konsert i Kongsberg kirke søndag kveld. Foto:

 

 

Fantastisk og flott

Den 70 år gamle pianisten holdt en to timer lang konsert for en nesten fullsatt Kongsberg kirke. Reaksjonene både fra varaordføreren, publikum og arrangørene var utelukkende positive.

– Helt fantastisk flott og rørende, sa en av tilhørerne etter konserten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SJOKKERT OG GLADE: Anne Marie Ottersen og Håkon Austbø klemte hverandre etter de fikk tildelt hver sin medalje under jubileumskonserten søndag. Her sammen med varaordfører Kjell Gunnar Hoff  (Kbl)(t.v)

SJOKKERT OG GLADE: Anne Marie Ottersen og Håkon Austbø klemte hverandre etter de fikk tildelt hver sin medalje under jubileumskonserten søndag. Her sammen med varaordfører Kjell Gunnar Hoff (Kbl)(t.v) Foto:

Jon Håkon Austbø 

  •  50 år har Håkon Austbø nå vært aktiv som pianist. Hans første opptredener var som solist med Harmoniens Orkester i 1963. og debutkonsert i Universitetets Aula i 1964. Siden har han opparbeidet en sentral posisjon i norsk og internasjonalt musikkliv.

  • Det meste av sitt liv – 40 år – har Austbø tilbrakt utenfor Norge. Etter studier i Paris fortsatte han i New York og München og bosatte seg så i Nederland før han vendte tilbake til Norge i 2005. Han var den første utlending som tok 1.pris i den eksklusive «Concours de la Guilde Française des Artistes Solistes» (Paris, 1970).

  • Nylig ble han nominert til Nordisk Råds musikkpris, og utnevnt til ridder av den franske «Légion des Arts et des Lettres».

Håkon Austbø - jubileumskonsert

Verdensstjerne

Margit Åsarmoen, daglig leder i Glogerakademiet, var svært fornøyd med jubileumskonserten.

– Det er kjempemorsomt at man får en verdensstjerne til å komme og spille i Kongsberg. Håkon er utrolig flink til å få fram stemningen i musikken. Det var en helt fantastisk konsertopplevelse. Vi håper han vil komme tilbake til Kongsberg, sier Åsarmoen.

Hun forteller at hun visste om at Kongsbergmedaljen skulle deles ut på forhånd.

– Jeg visste på forhånd at Kongsbergmedaljen skulle deles ut i kveld. Jeg gledet meg derfor veldig til å se reaksjonene hos de to. Det er to verdige vinnere, som virkelig representerer Kongsberg på en god måte, sier Åsarmoen.

FORNØYD: Margit Åsarmoen, daglig leder for Glogerfestspillene, var strålende fornøyd med jubileumskonserten. – Det er kjempemorsomt at man får en verdensstjerne til å komme og spille i Kongsberg. Håkon er utrolig flink til å få fram stemningen i musikken. Det var en helt fantastisk konsertopplevelse. Vi håper han vil komme tilbake til Kongsberg, sier Åsarmoen.

FORNØYD: Margit Åsarmoen, daglig leder for Glogerfestspillene, var strålende fornøyd med jubileumskonserten. – Det er kjempemorsomt at man får en verdensstjerne til å komme og spille i Kongsberg. Håkon er utrolig flink til å få fram stemningen i musikken. Det var en helt fantastisk konsertopplevelse. Vi håper han vil komme tilbake til Kongsberg, sier Åsarmoen. Foto:

Håkon Austbø: Priser og utmerkelser

Les også:

Artikkeltags