Slik blir MiniGloger

TRYLLEKUNSTNER: Vegardo holder trylleshow i Kongsberg Musikkteater lørdag 28. januar.

TRYLLEKUNSTNER: Vegardo holder trylleshow i Kongsberg Musikkteater lørdag 28. januar.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

MiniGloger er Glogerfestspillenens egen festival for barna, og de kan få oppleve mye moro.

DEL

I år vil de fleste arrangementene foregå på Krona. Det blir både dirigering, komponering, rytmeverksted, danseforestillinger, trylling og minikonsert.

– Årets aktiviteter er i enda større grad knyttet opp til Glogerfestspillenes egenart, sier daglig leder Margit Åsarmoen.

I år får barna prøve seg som dirigenter og komponister.

– Rytmeverksted har vi hatt i flere år og dette er veldig populært. I år vil dette finne sted på Vitensenteret på Krona, fortsetter hun.

LES OGSÅ: En ny begynnelse for Isa

Det blir også en minikonsert med en av Glogerfestspillenes dyktige artister. Pianisten Gunilla Süssmann tar barna med på en musikalsk reise i Sølvsalen.

– Årets tema demring handler blant annet om spenningen i det at vi vet hva vi legger bak oss, men ikke hva som venter oss, sier Åsarmoen.

Studio 3 har tryllet fram mang gode dansere og imponerer med både bredde og topp. I år kommer de tilbake til Musikkteatret med en ny danseforestilling.

Kongsbergs egen tryllekunstner kan man også oppleve i Musikkteatret. Vegard «Vegardo» Johansen fikk en tredjeplass i Closeup Junior under høstens NM i trylling, men har også flere talent.

18-åringen har også startet som kokkelærling.

LES OGSÅ: Ønsker å bli mer tilgjengelige for folk flest

Her er programmet:

  • MiniGloger-programmet lørdag 28. januar:
  • Kongsberg kirke: Ode til Gloger kl. 11.30.
  • Krona: Rytmeverksted kl. 12 – 15. Vitensenteret. Musikalsk lek og moro med Audun Haukvik. Barn oppfordres til å ta med foreldrene og utfordre dem til samspill.
  • Miniforestilling – Studio 3 kl. 13 og 15 i Musikkteatret. Danserne fra Studio 3 presenterer en variert miniforestilling med ulike grupper og sjangere som klassisk ballet, jazz og hiphop.
  • Vegardos trylleshow kl. 13.30 og 15.30, Musikkteatret. Vegard tar barna med på et latterfullt show. Det blir farger, mystikk, humor, kort og masse annet.
  • Lær om musikk kl. 12 – 13. Foajeen / trappa på Krona. Ulike musikkposter for barn.
  • Minikonsert kl. 14.30, Sølvsalen. Henning Landaas (bratsj) og Gunilla Süssmann (klaver) forteller om musikk og holder minikonsert.

LES OGSÅ:

Tryllet fram godstemningen

Is-lek i kirkegårdsalléen

Artikkeltags