Minnekonserten for 200-årsjubilanten Ole Bull hadde samlet en stor tilhørerskare i kirken.
Musikkprofessor og Ole Bull-biograf Harald Herresthal var kjentmann. Han bød på en guidet tur gjennom et liv som satte preg på den unge norske nasjonens kulturliv.

Herresthal som lanserer fjerde og siste bind i biografien senere i år, fortalte levende om komponisten og fiolinisten som var stor stjerne i sin samtid. Glogerfestspillenes utmerkede artister bidro med nasjonalromantikk i mengder.
Griegs og Ole Bulls komposisjoner lever blant oss fortsatt. «Ved Rondane» «Et Sæterbesøg» (På solen jeg ser osv.) og Anitras dans fra Peer Gynt-musikken minner faretruende om et sviskekomplott, men melodiene er skjønne og fremføringen var sublim og vakker fra begynnelse til slutt.

Det ble på mange måter Henning Kraggeruds konsert.

Fiolinisten briljerte i «Erindringer fra Havanna», et Ole Bull-stykke som Herresthal fant noter til ved Yale university. Stykket ble spilt i sonateform med Kraggerud og pianisten Christian Ihle Hadland. Kraggerud selv har bidratt til å utforme fiolinstemmen.
Også i Ole Bulls «Avskjed» var Kraggerud solist. For første gang ble denne musikken spilt i arrangement for fiolin og strykere. Notene hadde Herresthal funnet i eget hjem, en arv fra musikkglade forfedre. Arrangør var Kjell Habbestad.

Kraggerud avsluttet forestillingen med trøkk og tæl i solopartiet til «Et Sæterbesøg». TrondheimSolistene var også i denne konserten helt på høyden. Igjen har de gjort en innsats på Glogerfestspillene som oppfylte de store forventningene publikum hadde til ensemblet.
Men her var mer.

Den svenske Lisa Rydberg spilte folkemusikk. «Slått» het stykket, nedtegnet av Ole Bull i 1852. Lisa Rydberg har tittel av Riksspelman og i den norske slåtten og den svenske Pols ble folkemusikktradisjonen som var så viktig for Ole Bull, gitt plass i konserten.
Isa Katharina Gericke sang «Ved Rondane» og "Solveigs vuggesang» fra Peer Gynt. For oss som har fulgt henne noen år, er det spennende å oppleve hvordan stemmen utvikler seg. Sangen får et mer modent, fyldigere uttrykk etter hvert.
Hadland spilte vakkert fra Griegs folkeviser og danser.

Det var nesten som i Ole Bulls samtid. Publikum i kirken trampeklappet i begeistring.
Konserten blir senere sendt på NRK.