De fikk musikkprisen

Synne Hoff og Marte Andersen fikk Jonas B. Gundersens musikkpris under lørdagens "Ode til Gloger"

Synne Hoff og Marte Andersen fikk Jonas B. Gundersens musikkpris under lørdagens "Ode til Gloger" Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

To glade vinnere fikk sin velfortjente hyllest fra publikum.

DEL

Lørdag var det nesten fullt hus i Kongsberg kirke under lørdagens "Ode til Gloger", der Jonas B. Gundersens musikkpris på 10.000 kroner ble utdelt.

Årets pris gikk til Synne Hoff og Marte Andersen.  Det var to glade vinnere som entret podiet for å få sin velfortjente hyllest fra publikum.

Synne Hoff og Marte Andersen har sin musikalske bakgrunn fra Kongsberg Kulturskole, Synne på vokal og Marte på piano. Begge går i 3. klasse på musikklinja på Kongsberg videregående og har stått på sammen scene i flere sammenhenger, blant annet under åpningskonserten i Musikkteateret.

Les mer om glogerfestspillene her.

Foto:

Fra juryens begrunnelse:

”Synne Hoff evner å tilpasse seg ulike stilarter på en meget god måte – fra klassisk og musikal til jazz og annen rytmisk musikk. Synnes stemme har en betakende klang og hun har også et sterkt uttrykk og en personlig musikalitet med særpreg og timing. Hun oppsøker også aktivt muligheter til videreutvikling, og har bl.a. deltatt på sommerkurs på LIPA (Paul MC Cartneys Liverpool Institute for Performing Arts).

Marte Andersen utmerker seg som en dyktig og talentfull pianist. Hun har etter hvert fordypet seg mest i jazz og rytmisk musikk, men er likevel meget allsidig med et bredt nedslagsfelt. Hennes musikalske spillemåte karakteriseres som smakfullt, lyrisk og personlig. Hun er ambisiøs og jobber aktivt for å videreutvikle seg, også i forhold til bl.a. musikkarrangering. Marte er en meget aktiv deltaker i det lokale musikklivet, bl.a. som pianist i Kongsberg storband. Hun har bidratt med musikalske innslag ved veldig mange anledninger”.

Viktig konsert

“Ode til Gloger” er en viktig konsert i kulturskolens årshjul hvor elevene får muligheten til å vise seg fram fra “bredde til spiss”. Orkestret spilte utdrag fra Georg Friedrich Händels “Water Music” og Kulturskolens teaterelever bandt konserten sammen med brev fra kjente kvinnelige komponister.

På lørdagens konsert var det kulturskolens eldste og mer erfarne elever som sto i fokus, men under Beethovens tradisjonsrike “Ode til gleden” fikk vi også innspill fra den yngre garde musikkelever, skriver Glogerfestspillene i en pressemelding.

Fakta

  • Jonas B. Gundersen musikkpris tildeles unge talent mellom 15 og 20 år for å stimulere til musikalsk aktivitet samt å videreutvikle sitt talent.
  • Prisen skal bidra til å løfte fram unge talent som utmerker seg spesielt.
  • Målet med prisen er oppmuntring og inspirasjon for unge, lovende musikere og flere av prisvinnerne har gått videre med musikkstudier.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av musikkprisen:

2015 Aleksander Løe Myrling, sang

2014 Sander Rosøy og Håvard Aufles, piano

2013 Inger Maren Fjeldheim, fiolin/sang

2012 Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis, piano/trompet

2011 Elise Landsverk Holtan, cello, Kjersti Landsverk Holtan, fløyte og Martine Bæver Larsen, orgel

2010 Jørgen Holm Klevar, fiolin/bratsj, Marit Lund Bjørnsen, trombone

2009 Julie Røgler Langås, fløyte

2008 Jenny Sommer og Oda Franck, fiolin

2007 Einar Løvli Hidle, gitar/piano

2006 Sjur Kvadsheim, piano

2005 Tirsdagsbandet

2004 Ung Musikk, Storbandet

Artikkeltags