Lover en formiddagsstund utenom det vanlige

SANGER: Melis Jaatinen holder konsert i Kongsberg kirke fredag formiddag.

SANGER: Melis Jaatinen holder konsert i Kongsberg kirke fredag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredagen under Glogerfestspillene vil to av Finlands fremste musikere fremføre musikk fra norske, finske og franske komponister i Kongsberg kirke.

DEL

– Vi får høre vakre melodier og klanger, med lengtende og søkende tekster som er så typisk for vår nordiske sjel, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke.

– Dette blir en formiddagsstund utenom det vanlige med to musikere som har gjort seg bemerket med sitt samspill og sine tolkninger, fortsetter hun.

På programmet står blant annet «Blonde nætter» og «Stævnemøde» av Alf Hurum (1882–1972) med tekster av Vilhelm Krag, og musikk av Toivo Kuula, Paulie Hall, Leevi Madetoja, Claude Debussy og Gösta Nystroem.

Mezzosopran

Melis Jaatinen er oppvokst i Finland, har tyrkiske aner og er bosatt i Oslo. Mezzosopranen er utdannet ved Norges musikkhøyskole og Sibeliusakademiet i Finland.

– Melis gikk til finalen i verdens mest prestisjefylte Lied-konkurranse i London i 2013 og jeg har hatt gleden av å samarbeide med henne ved flere anledninger de siste årene, sier Isa Katharina Gericke.

Melis ble nybakt mor for tre uker siden og er en travel dame, etterspurt både hjemme og ute.

Pianist

Den finske pianisten Juho Alakärppä er en av de mest etterspurte Lied-pianistene i Finland. Har studert ved Sibelius Academy, i Köln, München og Wien og har spilt ved Gläsenersalen i Wien og ved Austrian Cultural Forum i New York.

– De senere årene har han vunnet flere priser, blant annet i Berlin og i Nederland, sier Gericke.

– Juho har også gjort flere radioopptak ved den finske nasjonale kringkasteren YLE og i Tyskland, og er en av Finlands fineste pianister innen kammermusikk, legger hun til.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags