Hør lokale prisvinnere

Talenter: Aleksander Løe Myrling mottar Jonas B. Gundersens musikkstipend på 10.000 kroner av Christoffer Lunde fra Jonas B. i fjor. Foto: Vidar Skaar Borgersen

Talenter: Aleksander Løe Myrling mottar Jonas B. Gundersens musikkstipend på 10.000 kroner av Christoffer Lunde fra Jonas B. i fjor. Foto: Vidar Skaar Borgersen

Artikkelen er over 2 år gammel

Innspillet til «Prisvinnerkonserten» onsdag kom fra trombonist Marit Lund Bjørnsen.

DEL

Hun ville lage en konsert med kammermusikalske verk av Christian Sinding og bruke lokale aktører. Flere av prisvinnerne som har fått Jonas. B Gundersens musikkstipend ble kontaktet og under festspillene presenterer de en glemt komponist i ny drakt sammen med pianisten JeeYoung Park.

– Sindings musikk var ukjent for meg inntil noen måneders tid tilbake. Jeg begynte å søke opp noter og lyttet til innspillinger og oppdaget hvor vakker denne musikken er - svært variert også; fra solo og kammermusikalske verker til korverk og symfonier, forteller Bjørnsen.

Christian Sinding (1856-1941), som var født på Kongsberg og sønn av en sølvverksarbeider, ble en av sin tids store tonekunstnere. Sammen med Edvard Grieg og Johan Svensen regnes han som en av de førende komponister på begynnelsen av 1900-tallet.

Det er første gang prisvinnerne samles til felles konsert.

– Det er veldig spennende at vi i Kongsberg nå har så mange unge talenter som har valgt å gå videre med klassisk musikkutdanning på høyere nivå, sier daglig leder i Glogerfestspillene Margit Åsarmoen.

– Det er så spennende å kunne høre disse talentene i en konsert under festspillene. Det er mange nerver for de utøvende nå i oppkjøringen. Men også så enormt mye energi, som jeg er sikker på at publikum kommer til å kjenne på, fortsetter Åsarmoen.

De medvirkende på prisvinnerkonserten er: Aleksander Løe Myrling (baryton) Inger Marie Fjeldheim (sopran/fiolin), Johanne Aurora Løvli Hidle (fiolin) Jørgen Holm Klevar (bratsj) Elise Landsverk Holtan (cello) Kjersti Landsverk Holtan (fløyte), Marit Lund Bjørnsen (trombone), Einar Løvli Hidle (gitar), Martine Bæver Larsen (orgel) og JeeYoung Park (klaver).

Mottakeren av årets musikkstipend blir kjent under kulturskolens «Ode til Gloger» i Kongsberg kirke lørdag 30. januar.

Artikkeltags