Amerikansk fiolinstjerne til festspillene

KOMMER: Elicia Silverstein blir å høre på to av konsertene under Glogerfestspillene i slutten av januar.

KOMMER: Elicia Silverstein blir å høre på to av konsertene under Glogerfestspillene i slutten av januar. Foto:

Fiolinisten Elicia Silverstein høster mye ros på internasjonale scener. Den amerikanske fiolinstjernen ble kåret til «Rising Star» av BBC Music Magazine i 2018 og vil lede Barokkanerne under Glogerfestspillene.

DEL

– Barokkanerne spilte med Elicia Silverstein for første gang i 2017 og falt pladask for hennes musikalske formidlingsevne, fargerike klang og briljante teknikk, sier Margit Åsarmoen.

Silverstein er en ung og fremadstormende barokkfiolinsolist og kammermusiker som spiller både på moderne og historiske instrumenter, blant annet på sin Jean-Baptiste Vuillaume fiolin som ble laget i Paris i 1856.

Anerkjent

Elicia Silverstein er født i New York og har en bachelor i musikk fra The Colburn School’s Conservatory of Music. Hun flyttet til Amsterdam i 2013 og fullførte sin master i musikk.

I 2015 debuterte hun i London med utsolgt konsert på Spitalfields Music Summer festival. Siden den gang har Silverstein opptrådt på en rekke festivaler og vært solist med ensembler over hele verden.

I 2018 ga hun ut sitt første soloalbum «The Dreams and Fables I Fashion» med et repertoar som spenner over 400 år med Biber, Sciarrino, Pandolfi-Mealli, Berio og Bach.

Oppfinnsom

– Hennes oppfinnsomhet og evne til musikalsk kommunikasjon gjør henne til en av de viktigste og mest interessante musikerne i sin generasjon, sier Mari Giske i Barokkanerne.

– Barokkanerne stiftet bekjentskap med Elicia gjennom et samarbeid under festivalen Larvik Barokk i 2017, og har siden ivret for å invitere henne tilbake til Norge, fortsetter Giske.

Under Glogerfestspillene får publikum høre Elicia under avslutningskonserten og huskonserten «Gjest hos Grene».

LES OGSÅ:

- En med midtlivskrise og ei med ammetåke har satt sammen programmet

Maria har det meste klart til Gloger

Skandinavisk toppduo til Glogerfestspillene

Arve Tellefsen til Glogerfestspillene

Artikkeltags