Gå til sidens hovedinnhold

Gode hopp fra Tande - inne på topp ti

Mye stemte for Daniel-André Tande i Zakopane søndag.

Det ble en strålende norsk avslutning i Zakopane, etter at Marius Lindvik sikret seg sin tredje verdenscupseier i hopp.

Tre nordmenn ble blant topp ti, Daniel-André Tande var en av dem.

Granerud sviktet - Lindvik briljerte

Da vanligvis så suverene Halvor Egner Granerud ikke fikk det til å stemme i Zakopane, steppet Marius Lindvik opp og sikret sin tredje verdenscupseier i hopp.

Et supersvev i finaleomgangen gjorde at Lindvik til slutt vant 2,3 poeng foran sloveneren Anze Lanisek. Nordmannen som var uheldig og måtte operere ut visdomstanna under hoppuka, fikk full klaff i Polen.

Robert Johansson fulgte opp med en sterk tredjeplass, mens Daniel André Tande endte på 10.plass.

Granerud endte helt nede på 23.-plass, og vil nok glemme Zakopane fortest mulig og komme seg videre til en bakke han trives bedre i.

Lindvik viste at det går an å hoppe godt i Zakopane også som nordmann. Han klinket til da han satte utfor som nest sistemann i finaleomgangen og landet på 145,5 meter. På lengde utklasset han konkurrentene. Stilpoeng på 16,5 og 17 gjorde at det ble spennende likevel.

– Jeg hoppet bra i dag, så jeg er veldig fornøyd med prestasjonen min, sa Lindvik.

Tre blant topp ti

Da Lanizek i hoppet etter landet på 143,5 meter, var det spenning om seieren. Også sloveneren var ustabil i landingen og fikk lave poengkarakterer. Han endte 1,3 poeng foran Johansson.

Johansen var treer etter første omgang, og beholdt den plasseringen med et svev på 141 meter i finalen.

Daniel-André Tande leverte to gode hopp på 132 og 134 meter. Det ga en 10.-plass.

Samtlige fire norske finaledeltakere lå inne i topp ti etter en svært jevn første omgang. Uvant nok lå verdenscupleder Granerud dårligst an av de norske som tok seg videre, på en tiendeplass.

Leder fortsatt verdenscupen

I finaleomgangen ble det et skuffende svev på 128,5 meter. Til slutt endte Granerud på 23.-plass, hans dårligste konkurranse denne sesongen. Rivalen Markus Eisenbichler ble nummer åtte og knappet innpå i sammendraget.

Granerud har vunnet seks renn denne sesongen, men har slitt voldsomt i de siste rennene, tilsynelatende på grunn av problemer med sporet som gir ham lav fart ut i svevet. Søndag tapte han poeng som kan bli verdifulle i kampen om å bli Norges første verdenscupvinner sammenlagt siden Anders Bardal i 2012.

Håpet for Granerud får være at sporene i bakkene som venter er annerledes enn i de polske og tyske bakkene han har slitt i.

Johann André Forfang (122,5 meter) Thomas Aasen Markeng (123) klarte ikke å ta seg til finaleomgangen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken