Gode juli-tall for museet

SPENNENDE: Lilly (3) tok turen dypt inne i den mørke stollen med far Kristoffer Schwencke tidligere i sommer, som så mange andre.

SPENNENDE: Lilly (3) tok turen dypt inne i den mørke stollen med far Kristoffer Schwencke tidligere i sommer, som så mange andre. Foto:

41 prosent flere besøkende fant veien til Norsk Bergverksmuseum i juli i år sammenlignet med juli i fjor.

DEL

Smitteverntiltak gjorde at det ordinære besøkstilbudet med gruvetoget og omvisning i Kongens gruve måtte utgå.

Besøk med gruvetoget ble i år et eksklusivt tilbud for private grupper som booket hele toget, med et maks antall på 26 personer. Ti enkeltgrupper valgte å benytte seg av dette tilbudet. Dette er et tilbud som fortsatt er mulig å booke for dem som er interessert utover høsten og vinteren.

Stollvandring

Som et mer ordinært tilbud ble det etablert en stollvandring i Sølvgruvene. Målsettingen med dette tilbudet var å gjøre det mulig for enkeltpersoner å melde seg på og sørge for overholdelse av smittevernreglene. Denne fotturen gikk inn Christian den 7. stoll med et tak på 15 publikummere per tur og det ble gjennomført tre turer hver dag.

– Vi ønsket med dette å gi publikum en smakebit på Sølvgruvene og en annerledes opplevelse av dette som formidlingsarena. Samtidig ønsket vi å motivere til et besøk på museet i sentrum og ikke minst få publikum tilbake til både gruva og museet neste år. Disse turene har stort sett vært fullbooket en til to dager i forveien i hele sommer og 97 prosent av det totale antall billetter har blitt solgt, står det i pressemeldingen fra Norsk Bergverksmuseum.

Høstferien

Stollvandringen var i utgangspunktet tenkt å kun være et tilbud i juli måned, men i lys av den store pågangen blir det nå satt opp tilsvarende stollvandringer to ganger daglig fram til 16. august, og i helgene fra 16. til 31. august.

– I høstferien, 26 september til 4. oktober, setter vi også opp daglige vandringer. På grunn av begrenset plasser må publikum booke billetter på forhånd gjennom våre nettsider, heter det i pressemeldingen.


LES OGSÅ:

Når toget er innstilt, må turistene gå selv

Flere og mer avslappa turister

25 vil bli museumsdirektør – så langt

Mynta-tomta solgt for 35 millionerSend inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken