Gå til sidens hovedinnhold

Gospeltrøkk i kirken

Richard Dahn med venner inviterer til en forrykende gospelnight i Kongsberg kirke kommende tirsdag.

Min Lp

Dahn's rungende og fantastiske stemme kommer til å fylle kirken med varme denne kvelden, det blir et variert program som kommer til å få lysekronene i kirken til å svinge med. Kapellmester er Helge Wahl Flatland (tangenter) og med seg har han 3 dyktige musikere: Ketil Aasen (bass), Håkon Medhaug Simonsen og Geir Løvdal (trommer).

Flatland underviser ved musikklinja i Kongsberg og er en veletablert og allsidig rytmisk pianist som har opptrådt mye både som solist og i bandsammenheng, og har deltatt på tallrike konsertprosjekt i kirken og i andre areaner. Han er også en dyktig arrangør og komponist og flere av låtene på konserten vil være arrangert av Flatland.

Kongsbergs egne gospeltstrupe, Richard Dahn jr, arbeider til daglig som sykepleier, men har også en lang musikalsk karrière bak seg både som sanger, kordirigent og låtskriver. Dahn har en helt unik evne til å løfte korsangerne og drive frem det beste i hver sanger, slik at det både blir musikk med trøkk i og rom for inderlighet.

Prosjektkoret "Sølvgospel", består av voksne sangere fra Kongsberg, som skal synge sammen med ungdommene i SingIt, Kongsberg tensing, Kongsberg kirkes eget ungdomskor. Flere av sangerne fra begge kor stiller som solister på låtene i tillegg til kveldens frontfigur og initiativtaker, Richard Dahn. Før koronaen gjorde sitt inntog var planen med denne gospelnighten å danne et digert prosjektkor, men antallet har måttet holdes nede. Dette har ingenting for den gospelgleden og entuasiasmen som skal formidles tirsdagkveld i Kongsberg kirke.

Dahn leder koret, sammen med SingIts unge og talentfulle dirigent Eirinn R. Flatland, videregående elev ved musikklinja. Koret skal være med på å løfte taket sammen med Richard og bandet. På repertoaret står både nye og gamle gospellåter, pop, soul, spirituals og funky toner samt sanger med lavere puls.

Alle ønskes hjertelig velkommen til en energisk kveld, men det blir også rom for å senke skuldrene og ettertanke i det fantastiske kirkerommet.

Smittevern vil ivaretas nøye under konserten publikum bes bestille billett på TicketCo (se Facebook arrangementet på kirken i Kongsberg/Konserter i Kongsberg kirke)

Konsertstart kl. 19.00
Dato: 3. november 2020

Kommentarer til denne saken