Gå til sidens hovedinnhold

Gratis sommerfestival for ungdommen

11. og 12. juni blir det UKM Sommerfestival i Kongsberg. Her skjer det mye kult for dem mellom 13 og 20 år. Og alt er gratis!

Ungdommene har jobbet med denne festivalen siden i vinter og det er et stjernespekket og variert program som du nå kan melde deg på.

Aktivitetene foregår over to dager, og det kreves ytterst få forkunnskaper for å kunne delta. Hele programmet med påmeldingsinfo finner du på UKMs nettside som omhandler Kongsberg og på Facebook-siden til Ung Kultur Kongsberg som oppdateres hyppig.

Spillturnering

Det starter fredag 11. juni med spillturnering på plattformen Nintendo Switch på Krona. De skal tevles i to spill: Mariokart og Supersmash brus.

Musikkverksteder

På Gamle Badet, er det låtskrivingsverksted. Rapperen Jon Flip skal fortelle hvordan han går fram når han lager låter. Verkstedet passer for alle nivåer, om du er semiproff eller helt i startgropa, spiller ingen rolle.

Samme dag – litt tidligere – på samme sted, blir det Kræsjkurs i band. Deltakerne kan teste ulike bandinstrumenter som gitar, bass og piano.

I løpet av kurset vil de lære et par låter. Det rulleres på instrumentene slik at alle får prøve litt forskjellig. Du trenger ikke å kunne spille noe instrument fra før for å være med.

Lørdag er det verksted i musikkproduksjon på Kolturskolen.

Fredrik Eldøy aka «Fred E» er en rapper, trompetist og produsent med base i Drammen. Han produserer for artister i inn- og utland, og skal lære bort hemmelighetene bak den fete lyden.

Les også: Ungdommene planlegger sin egen sommerfestival

Beach-arena

Lørdagen er det mer sportslige aktiviteter.

I samarbeid med idrettslaget Skrim er det lagt opp tilen sommerlig håndballturnering på Skrims Beach-arena. Det loves musikk, sand mellom tærne og mye gøy.

På banen ved Svømmehallen blir det fotballaktiviteter samme dag.

Verdensrommet

Det blir lagaktiviteter i en spennende historie om romskipet Space X Starship som har blitt hacket.

Deltakerne må jobbe sammen som et lag, løse oppdragene og samle poeng på de forskjellige postene. Løypa tar om lag tre timer å komme gjennom. Det foregår både på Krona og ved Bergverksmuseet.

Action-maling

For dem som liker å uttrykke seg med pensel og maliing, og som ikke er redd for å grise med maling eller spray, får dekket behovet sitt på lørdag 12. juni.

Arrangørene lover «Full fres, boblende kaos, og total action!»

Les også

Ungdommer skapte liv i gågata

Kommentarer til denne saken