Gå til sidens hovedinnhold

Gratiskurs for korona-rammede industriarbeidere

Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg tilbyr nå gratis digitale kurs for industriarbeidere som er permitterte eller er arbeidsledige blant annet på grunn av korona-epidemien.

Begge kursene er finansiert av regjeringens «korona-midler», og kursene er utformet med tanke på de som er fullt eller delvis permittert som fagarbeider eller funksjonær i industrien.

En helt ny midlertidig ordning fra NAV sørger samtidig for at man ikke mister dagpenger underveis hvis man gjennomfører disse kursene innen juni neste år.

Får dagpenger

– Deltakere, som er permitterte eller arbeidsledige, får dagpenger underveis, og det er heller ikke nødvendig å søke NAV på forhånd om få lov til å delta på kursene. Så her er det et unikt og gratis «vindu» som åpnes en viss periode der man kan sikre seg en svært viktig etterutdanning og kompetanseheving, sier markedsveileder ved NAV Kongsberg, Tone Nymoen i en pressemelding.

Kursene til Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg foregår digitalt slik at de kan gjennomføres hvor som helst i landet.

Kompetanse

Det dreier seg om kurset «SMART Vedlikehold» som er et fire uker langt kurs i grunnleggende vedlikeholdsteknikk og E-læringskurset «Industriell Digitalisering» der man får en innføring i temaer som er relevante for den digitale utviklingen i industrien.

– «SMART Vedlikehold»-kurset er som navnet tilsier et veldig lurt kurs å ta i disse dager. I nedgangstider er nemlig bedriftene veldig avhengige av å redusere kostnader innen drift og vedlikehold. Og da trenger de kompetanse og kunnskap innen vedlikehold av driftsutstyr, påpeker prosjektleder hos Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg, Tommy Hvidsten.


LES OGSÅ:

Tilbyr gratis programvareutdanning til arbeidsledige

Korona gir rekord for Fagskolen

– Hjelp oss - nå!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.