Gratulerer med E134

Nye E134 ble åpnet fredag 3. juli. Fra venstre; Kari Anne Sand, Roger Ryberg, samferdselsminister Knut Arild Hareide og Bente Kleven.

Nye E134 ble åpnet fredag 3. juli. Fra venstre; Kari Anne Sand, Roger Ryberg, samferdselsminister Knut Arild Hareide og Bente Kleven. Foto:

Av

Fredag 3. juli fikk jeg sammen med varaordfører Bente Kleven i Øvre Eiker og Fylkesordfører Roger Ryberg gleden av å flankere Statsråd Knut Arild Hareide når han markerte åpningen av den nye E 134 gjennom Kongsberg. Det var et etterlengtet øyeblikk, en stor dag for oss alle og en seier for politisk lagspill.

DEL

MeningerFra det øyeblikket fikk Kongsberg tilbake sine bygater fra tungtrafikk og saktegående kø. Samtidig fikk vår internasjonale høyteknologiske industri sin veg ut til til markedet og leverandører. For næringslivet i regionen og godstrafikken mellom øst og vest er E134 viktig og denne strekning vil redusere kjøretid og øke effektiviteten betraktelig.

Så må det nå jobbes hardt for å få bygget E134 videre fra Saggrenda der den fine veien nå stopper i ei fartsdump, 40 sone og ei bru som er i ferd med å dette ned.

Det er mange som skal takkes nå. De første jeg vil takke er innbyggerne i Kongsberg som tappert og tålmodig har holdt ut omkjøringer, støy, støv og en slitsom anleggsfase fra 2015. Noen har også måttet flytte fra sine hjem.

Det er 30 år siden veien stod ferdig ved Sjøl i Vestfossen. Arbeidet med å få veien fram til Saggrenda er et skoleeksempel på hvor langt man kan komme som kommune når det jobbes langsiktig for et prosjekt, på tvers av partigrenser. Veien står der som et resultat av et møysommelig politisk arbeid gjennom mange år.

Når en region skal kjempe om midler i konkurranse med hele landet, kreves det politisk kløkt og lagspill. Både mellom ulike politiske nivå, mellom partier og i et lagspill med næringsliv og næringslivets organisasjoner.

Flere kommunestyrer og ordførere i Kongsberg og flere fylkesting og fylkesordførere har jobbet med å få fram nødvendige vedtak som grunnlag for at den rød/grønne regjeringen (Stoltenberg I) kunne vedta E134 Damåsen- Saggrenda.

Jeg husker fortsatt telefonen fra daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete om at nå er veien på plass i NTP. Mange fortjener en stor takk!

Veien er viktig for næringslivet og godstrafikken mellom øst og vest, men spesielt viktig er det for vår egen internasjonale høyteknologiske industri. Vi gleder oss alle over at dette prosjektet er landet.

Så må jeg også på vegne av innbyggerne på Meheia, takke Hareide som lovte å flytte bompunktet i Saggrenda til kommunegrensa slik at ingen innbyggere må betale for å komme inn til eget kommunesenter. Også dette arbeidet med å få flyttet bompunktet ser ut til å lykkes til slutt.

Gratulerer og lykke til med ny vei - kjør forsiktig.

#stoltordfører

Med vennlig hilsen
Kari Anne Sand
Ordfører i Kongsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags