Dette befester Kongsberg som skiby og gir oss ytterligere attraktivitet som skidestinasjon for de mange tusen skituristene som besøker Kongsberg hver vinter.

Det at skisenteret har seriøse og ambisiøse eiere som våger å satse på Kongsberg, er viktig for hele byen og kommunen. Og at anlegget driftes av dyktige folk som legger ned innsats og kunnskap hver eneste dag for at vi skal få glede oss over gode, trygge løyper, spennende parkfasiliteter og ikke minst nydelig kanelsnurrer, er et stort privilegium for oss som bor her i kommunen.

Skimore Kongsberg er på vinterstid Kongsbergs største reiselivsaktør i antall besøkende, og det er naturlig for Kongsberg kommune gjennom sin vertskapsrolle og myndighetsansvar å sikre gode og forutsigbare arbeidsforhold for skisenteret i sitt utviklingsarbeid. Å samarbeide med en seriøs aktør som Skimore til beste for de som bor og besøker Kongsberg er givende og vil gi oss verdi i mange år fremover, på samme måte som skisenteret har gjort siden åpningen i 1965.

Igjen, gratulerer til Skimore. Vi gleder oss til mange år med skiglede. Dessverre var både jeg og kommunalsjefer forhindret fra å delta under den offisielle åpningen, men kommunen var representert ved kommuneplanlegger Martin Hartmann Aasness, som overrakte blomsterhilsen på vegne av Kongsberg kommune.