Gå til sidens hovedinnhold

Grønt og grønt lys

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har fått nye lyskryss i Kongsberg og de fleste har nok fått med seg hvordan man ferdes i slike storby-installasjoner. Jeg vil allikevel oppklare en ting. Jeg kommer tilbake til hva, la meg først fortelle om en episode fra forrige uke.

Jeg går over veien i lyskrysset ved Sølvparken. På grønt, med et lite barn i armene. Jeg går fra Stortorvetsiden mot Sølvparken. Nesten vel over kommer en bil fra Stasjonsbakken og skal mot Drammensveien. Bilen skal altså krysse gangfeltet. Jeg må hoppe tilbake til midten for å ikke bli påkjørt og føreren rister på hodet i det han passerer. Han trodde antakelig at jeg gikk på rødt.

Her kommer det jeg vil oppklare: man kan ha grønt lys fra Stasjonsbakken som bilist og over gangfeltet som fotgjenger – samtidig! Dette kalles en sekundærkonflikt og er ifølge veivesenet vanlig. Bilen vil ha vikeplikt for den myke trafikanten. Jeg tenker uansett at man velger å stoppe for en fotgjenger med et lite barn i armene. Samme om man måtte ha aldri så grønt lys.

Kommentarer til denne saken