Politiet fikk melding om det grove tyveriet søndag kl. 19.55, og ugjerningen må ha skjedd i løpet av helgen.

– Vi har vært der og sjekket åstedet, forteller operasjonsleder i politiet, Marius Knudsen.

Det er uklart hvordan tyven(e) har kommet seg inn i boligen.

Ståle Sjølie ved kongsbergpolitiet opplyser mandag kveld at de har en teori om at tyvene har kommet seg inn gjennom et vindu i andre etasje.

Vindu i andre etasje

– Huseieren kom hjem og fant inngangsdøren åpen, så det kan hende at de som har gjort dette har gått ut av huset den veien. Altså låst opp døren og bare forsvunnet. Det er ikke tegn på innbrudd i vinduet, men tyvene kan ha fått vippet av vinduet på en eller annen måte, sier Sjølie til Laagendalsposten.

Politiet vil ikke tallfeste hvor mange smykker, eller hva slags smykker som er stjålet. Men det skal dreie seg om flere smykker.

Politiet undersøker også om dette tyveriet har en sammenheng med et lignende innbrudd for tre uker siden på Gamlegrendåsen.

– Vi ber publikum som har sett noe i helgen melde fra til oss. Huseieren var borte fra han dro på jobb fredag morgen, til de kom hjem litt før klokken 20 søndag kveld. Vi er interessert i opplysninger om folk som kanskje har opptrådt uvanlig, eller hatt med seg stige av noe slag, sier Ståle Sjølie.

Oppfordring

– Vi har ikke mottatt andre meldinger om innbrudd, men så er kanskje folk allerede reist på påskeferie, sier Sjølie, som også kommer med en oppfordring.

– Vær påpasselig med å lukke alle dører og vinduer når du reiser på ferie. Og, om du ikke reiser på ferie, så vær en god nabo og vær oppmerksom hvis noe litt utenom det vanlige skjer, sier Ståle Sjølie.