Gunhild i klasse med Barack Obama, Bill Clinton, Kofi Annan og Ban Ki-moon, Desmond Tutu, Angelina Jolie og Jens Stoltenberg

GJEV PRIS: Gunhild Stordalen, her under presentasjonen av den nye EAT-rapporten tidligere i år, er hedret med en lederpris. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

GJEV PRIS: Gunhild Stordalen, her under presentasjonen av den nye EAT-rapporten tidligere i år, er hedret med en lederpris. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gunhild Stordalen fra Kongsberg er hedret under Global Leadership Awards. Hun mener det er enklere å formidle miljøbudskapet troverdig etter bruddet med Petter Stordalen.

DEL

Ifølge NRK mottok hun prisen i New York natt til torsdag norsk tid. Prisen deles ut av United Nations Foundation, som er en privat stiftelse som arbeider tett med FN.

I begrunnelsen heter det følgende: «Legen og miljøforkjemperen Gunhild Stordalen for sitt banebrytende arbeid med å forvandle det globale matsystemet og dets innvirkning på planeten, gjennom samarbeid mellom vitenskap, politikk og næringsliv uten profitt.»

– Ikke mulig uten Petter

Gunhild og Petter Stordalen har fått kritikk blant annet for å bruke privatfly. De to kunngjorde tidligere denne måneden at de flytter fra hverandre.

– Uten Petter Stordalen hadde aldri EAT eller å få matsystemet på FNs agenda vært mulig. Og det er fantastisk at han fortsatt vil være med og bidra, men jeg tror absolutt at det kommer til å være lettere for min egen troverdighet i forhold til saken vi jobber med, sier Gunhild Stordalen på spørsmål fra NRK om det nå blir enklere å leve i samsvar med egne prinsipper.

Celebert selskap

Tidligere har blant andre Barack Obama, Bill Clinton, Kofi Annan og Ban Ki-moon, Desmond Tutu, Angelina Jolie og Jens Stoltenberg mottatt priser under Global Leadership Awards.

Gunhild Stordalen tok imot prisen selv. Det var hennes første offentlige opptreden siden nyheten om at hun og milliardæren Petter Stordalen flyttet fra hverandre ble offentlig kjent.

Hun forklarer avgjørelsen om å flytte fra hverandre slik:

– Petter og jeg har vært gjennom mye. Han har stått der ved min side gjennom sykdom og helvete. Samtidig har han jobbet masse. Selv har jeg brukt all min tid og energi til å bygge opp organisasjonen EAT. Til slutt var det veldig lite tid til oss i forholdet og vi har bestemt at vi må flytte fra hverandre, sier Stordalen.

EAT

  • EAT er startet av Stordalen Foundation, Gunhild og Petter A. Stordalens stiftelse for bærekraftig utvikling.
  • Jobber for å få politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide for en sunnere og mer bærekraftig matindustri.
  • Har som mål å enes om bærekraftige løsninger basert på forskning, kommersiell lønnsomhet og politisk vilje.
  • Arrangerer årlig konferansen Stockholm Food Forum som samler internasjonale ledere innen politikk, næringsliv og akademia for å diskutere veier til en sunn og bærekraftig matindustri.
  • Forumet 2018 blir det største så langt, med den svenske regjeringen som medarrangør og over 600 delegater fra over 50 land.

Kilde: NTB


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.