Gunhild Stordalen i beste sendetid

Mandag kveld får vi møte Gunhild Stordalen.

Mandag kveld får vi møte Gunhild Stordalen. Foto:

Mandag kveld er Gunhild A. Stordalen en av tre mennesker vi blir bedre kjent med når NRK sender den nye episoden av «Datoen».

DEL

I serien blir vi kjent med livene til tre forskjellige personer som er født på samme dag. Mandagens dato er 15. januar 1979, og på denne dagen blir Gunhild A. Stordalen, Morten Henriksen og Hayde Bracho Nilsen født.

På NRK.no leser vi at Gunhilds beste barndomsvenn heter «storebror» og er en hane. Kjærlighet til dyr og natur preger hele oppveksten hennes, og 30 år før verden fikk høre om Greta Thunberg arrangerer hun sitt eget demonstrasjonstog på Muggerud utenfor Kongsberg.

Gunhild gifter seg siden med hotellkongen Petter Stordalen, og engasjementet for kloden tar hun helt til topps i FN. Men når hun selv rammes av en livstruende sykdom, får hun dårlig tid.

Gunhild Stordalen som liten.

Gunhild Stordalen som liten. Foto:

Morten vokser opp på Hemnesberget i Nordland. Den aktive lille gutten starter livet med små ekspedisjoner i naturen. Når verden blir rammet av krig og terror skal turene bli både større og farligere. I Afghanistan skal han kjenne på krigens alvor.

På en helt annen kant av verden, i en liten fattig landsby på Filippinene blir det også født en liten jente denne januardagen. Hun skal jobbe hardt for en bedre fremtid, men aner ingenting om at det er på andre siden av jorda hun skal få realisert sine drømmer.

«Datoen» går på statskanalen mandag kveld.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken