Spilte våren inn med korpsmusikk

Kongsberg guttemusikkorps hadde vårkonsert i Kmusikkteateret. Video: Eigil Kittang Ramstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Rundt 100 musikanter i Kongsberg guttemusikkorps viste bredde i sitt repertoar, og de viste at korpsvåren er sikret.

DEL

Onsdag hadde guttemusikken sin vårkonsert i storstua Kongsberg musikkteater. Hele Guttemusikken var i aksjon, og det betyr 100 musikanter i alderen sju til 19 år.

Se alle bildene nederst i saken.

Alle var solister

Konserten var delt i to, der aspiranter og juniorer hadde en egen liten avdeling, før hovedkorpset entret scenen.

Hele denne sesongen har korpset jobbet med solostykker for alle grupper. Rekke etter rekke fikk musikere fra hovedkorpset prøve seg foran publikum, noe som gir god trening i å fremføre musikk foran publikum.

God trening er det også, i og med at Guttemusikken senere i vår skal konkurrere.

Førstedivisjon

«Pilatus: Mountain of Dragons» av Steven Reineke står på programmet, når de for aller første gang skal delta i førstedivisjon i årets Regionmesterskap i Lørenskog i april.

Juniorkorpset skal debutere i samme mesterskap i 4. divisjon. 

I løpet av konserten ble det også delt ut avgangsdiplomer til ni musikanter som er på tampen av sitt siste år i korpset.

– Flere av de går videre med musikk etter avsluttet musikklinje, og er musikere vi garantert kommer til å høre fra i årene framover. Som dirigent er jeg svært stolt over å ha de i korpset så lenge, sier Eldrid N. Andersen, dirigent i hovedkorpset.

Avgangsmusikantene var Reidun Ottersen, Sigurd Drogset Hemmingsen, Brede Eder Murberg, Kristine Helleberg, Elin Jensen Bæver, Magnus Berdal Holm, Mats Mathisen, Øystein Skjelstad Østensen og Anna Østebø Meslo.

Artikkeltags