I en pressemelding skriver Ringerikskraft Nett at de gamle Nore Energi-kundene vil – som følge av fusjonen med Ringerikskraft – få en 40 prosents reduksjon av nettleien når det gjelder boliger og næringskunder.

For hyttefolk vil nettleien i snitt bli halvert.

– Vi er glade for å kunne gi kundene i Nore et nivå på nettleien som er mye lavere enn tidligere. I henhold til fusjonsavtalen som ble inngått med Nore Energi skal nettleien samkjøres fra 2021, sier nettsjef Jan-Erik Brattbakk i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kan bli fusjon – og dermed skape Norges nest største nettselskap

Venter på den nye modellen

I den samme pressemeldingen skriver Ringerikskraft Nett at de forbereder seg på den nye prismodellen for nettleie, som skal settes i gang 1. juli 2021.

Den nye modellen «skal bidra til at kostnadene for utbygging av strømnett skal holdes nede og at kostnadene i strømnettet blir mer riktig fordelt mellom kundene. Prosessen er statlig styrt, og nettselskapene venter på endelig beslutning», som det står i meldingen.

– Vi følger nøye med på utviklingen i saken og forbereder oss så godt som mulig på endringene som vi ser vil komme. Det er viktig at modellen for nettleie tar hensyn til at strømforbruket i samfunnet endrer seg, og at vi finner løsninger som kan redusere behovet for store investeringer og økt nettleie. Samtidig er det viktig for oss at modellen skal være enkel for kundene å forholde seg til. Det håper vi er ivaretatt når vi får endelig forslag fra reguleringsmyndighetene, avslutter Brattbakk.

LES OGSÅ: Nå er fusjonsavtalen signert