I år er det 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født. Dette jubileet blir feiret over hele verden, også i Kongsberg. Det startet under Glogerfestspillene, og nå kommer det flere arrangementer.

Hyllest

Den polske mesterpianisten Greg Niemczuk kommer førstkommende torsdag til Kongsberg Musikkteater for å gi sitt bidrag til feiringen av denne giganten innen den klassiske musikken. Konserten har tittelen «Hyllest til Beethoven 250 år».

Greg Niemczuk gjør det ved å hente fram en del av Beethovens mest kjente og mest populære verker for piano – blant annet «Til Elise», «Måneskinnssonaten», «Sonate Patetique» og «Eroica-variasjoner».

Og ikke minst vil han spille «Skjebnesymfonien» i en transkripsjon for piano av Franz Liszt. Selv om Greg er mest kjent som Chopin-tolker elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Greg Niemczuks hjerte.

Selv om Greg Niemczuk turnerer og spiller over hele verden har han en helt spesiell tilknytning og kjærlighet til Norge. I 2020 gjennomfører han hele tre turneer her i landet og vil holde til sammen over 26 konserter.

Norgesvenn

Dette gjør Greg Niemczuk uoffisielt til den mest turnerende pianisten i Norge.

Greg Niemczuk har blant annet vært årlig gjest i Kongsberg Musikkteater de siste tre årene og blir for spøk kalt Musikkteatrets huspianist. I forbindelse med årets konsert i Musikkteatret vil han i år også holde mesterklasser for kulturskolens pianoelever.

Greg Niemczuk får stadig større fotfeste her i Norge. Overalt hvor han spiller blir han invitert tilbake.

LES OGSÅ:

Byantikvar-stillingen skal moderniseres

Mange års butikkdrift er nå historie

– Klær og utstyrshysteri kan være en sperre