Mer enn 300 mennesker har flyktet fra krigen til Kongsberg, og Norsk Folkehjelp Kongsberg har engasjert seg fra første dagen.

– Nå starter vi med et nytt tilbud med konserter i flyktningmottaket, opplyser Gernot Ernst i en pressemelding. Han er leder i Norsk Folkehjelp Kongsberg.

Fredag starter konsertserien med Joscha's Midnight Preachers, som stiller opp gratis for flyktningene dagen før de spiller på Kongsberg for generelt publikum.

Vant konkurranse

Saksofonisten Joscha Ernst kommer fra Kongsberg, og bandet hans, Midnight Preachers, har blitt lagt merke til, og de spilte i Festivalgata under sist sommers jazzfestival i Kongsberg.

Jazz i sikte er et utviklingsprogram for unge jazzmusikere på Vestlandet, og som er organisert av Vestnorsk jazzsenter. I 2020 gikk Joscha’s Midnight Preachers til topps i denne konkurransen.

Juryen uttalte at «åpne og enkle komposisjoner gir våkne og kreative solister det rommet de trenger for å skape lekne, musikalske tankerekker, som støttes opp av et løssluppent men samtidig presist komp.

Bli kjent med norsk kulturliv

Joscha’s Midnight Preachers er et band med mye vilje og entusiasme, glitrende godt samspill og god driv». Bandet kom nettopp med sin debutplate, «Pluto», og fredagens konsert er en del av release-turnéen.

– Dette blir begynnelsen av en tradisjon hvor mennesker fra Ukraina kan forhåpentligvis slappe av en stund fra situasjonen og bli kjent med norsk kulturliv, fortsetter Gernot Ernst.

Konserten er kun for beboere i flyktningmottaket, ansatte og frivillige.