Daglig leder for spisestedet Jonas B.. i Kongsberg, Christoffer Bæver Lunde, forteller at avbestillingene nærmest haglet inn da regjeringen innførte tiltakene som blant annet innebar skjenkestopp av alkohol på utesteder og en klar oppfordring om å begrense antall nærkontakter.

– Vi stengte den dagen det ble innført skjenkestopp, forteller Lunde.

– Hvorfor?

– Det er totalpakken som avgjorde det. Både skjenkestopp og beskjed om å holde seg mest mulig hjemme – og begrense antall nærkontakter, sier Lunde.

Lønner seg ikke

Da alle avbestillingene kom etter tur, var det ikke noe mer å lure på.

– Vi har prøvd å holde åpent før under samme vilkår, men det har ikke gått rundt for oss økonomisk, sier Lunde.

I første omgang holder pizzarestauranten stengt til og med 11. januar, som er siste dag med gjeldende restriksjoner. Blir skjenkestoppen videreført, blir det tatt en ny vurdering om Jonas B. skal holde åpent eller ikke.

Ti ansatte er nå permittert, inkludert daglig leder. Å permittere folk, er ingen ønskesituasjon, men Lunde ser ingen vei utenom.

Christoffer Bæver Lunde forstår godt at noe må gjøres med tanken på de høye smittetallene.

– Men vi blir litt mett av dette i denne bransjen. Både psykisk og mentalt har vi tatt en stor del av denne dugnaden, sier han.

Et år i pluss

Selv om det har vært tøffe tak under pandemien for Jonas B., dro de i land et årsresultat i 2020 med en pluss på 128.000 kroner.

– Vi har et regnskap med pluss takket være en veldig godt start på året fram til bråstoppen i mars. Vi fikk også en veldig god sommer, da det var mange norske turister i Kongsberg som kom til oss, sier Lunde.

Han legger til at også årets sommer ble svært bra.

Christoffer Bæver Lunde håper det er siste gangen nå at de må holde stengt under pandemien.

– Nå får vi bare prøve å få en fin jul og håpe at samfunnet kommer i gang igjen på nyåret, sier han.

Også Opsahlgården og Christians kjeller holder stengt til over nyttår. Det samme gjør Marlenes bistro.

LES OGSÅ: