Gå til sidens hovedinnhold

Har samlet inn en million kroner

Noen ildsjeler i Veggli har siden 2012 drevet en bruktbutikk. Inntektene har siden da blitt på en million kroner, som går til barn i en søppelby i Kairo.

– Det har vært moro å følge med på tallene. Det er nesten uvirkelig at vi skulle nå en million før vi ga oss, sier Toralill Sjaavaag.

Hun startet opp Brukt & Bra i Veggli i desember 2012 og valgte å samarbeide med Stefanusalliansen, som videreformidler pengene.

Ildsjeler

Misjons- og menneskerettighetsorganisasjonen kjemper for trosfrihet og har mye arbeid i Midtøsten, blant annet i Egypt. Da Toralill flyttet fra bygda, tok foreldrene Anna og Sverre Sjaavaag over sammen med ei gruppe ildsjeler.

Butikken har hatt salg til både bygdefolk og hyttefolk. Pengene har gått gjennom Stefanusalliansen til arbeidet som Mama Maggie driver i «søppelbyen» i Kairo. Der bor familier og skaffer seg et utkomme av å sortere og bearbeide søppel som handelsvare. Arbeidet Stefanusalliansen støtter, og som Brukt & Bra har samlet inn penger til, gir barna et verdig liv med helse, hygiene og utdanning.

(Saken fortsetter under bildet).

En million

Anna Sjaavaag, som har stått i spissen, har selv betalt husleie og strøm i butikklokalet, slik at alt som kom inn, skulle gå til formålet. Høsten 2017 hadde de på fem år samlet inn 600.000 kroner. Når de nå stenger dørene, sørget Sjaavaag for at sluttsummen ble akkurat en million.

– Koronaepidemien kom. Mor frykta at den ville bli langvarig. Vi ville ikke risikere å bli sittende med et stort varelager og ansvar for husleie og strøm, seier Toralill Sjaavaag om hvorfor butikken nå stenger dørene.

Kommentarer til denne saken