Hastverk er lastverk. Salg av kommunens andel i KKP Eiendom.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I LP 28. august (nett) kan Hoff (Kbl), Evju (H) og rådmann Grinderud fornøyd fortelle kommunens innbyggere at Kongsbergs eierandel på 40% i KKP Eiendom AS skal selges. De har forhandlet i halvannet år. Kommunestyret får én snau uke i sluttfasen av en valgkamp på å bestemme seg. Beslutningsgrunnlaget de skal basere avgjørelsen på er overfladisk og mangelfull. Slik forvalter man ikke en verdi på 400 millioner som du og jeg eier!

Det er umiddelbart fristende å knekke til når man kan få 90 millioner på bok. Med et trylleslag kan man gjøre politisk gevinst på å hevde at man har bidratt til å redusere kommunens gjeld. Er dette riktig handling til riktig tidspunkt? I rådmannens innstilling burde man kunne finne et slikt svar. Slik er det dessverre ikke. Innstillingen inneholder ingen referanser til analyser. Det følger ikke med noen utdypende vedlegg. Det er heller ikke utarbeidet alternative scenario, så følgelig kan man ikke vurdere om ett valg er bedre enn et annet.

Er det mer fornuftig på lang sikt å beholde status quo, selge seg ut på et senere tidspunkt eller komme med et mottilbud? Vi vet at kommunen må opprettholde dagens tjenestetilbud i all overskuelig fremtid. Hvordan påvirker dette kostnadene i de ulike scenarioene? Det vet vi ikke nå, men akkurat dét kan og bør man regne på.

Dessverre kommer salget helt på tampen av denne kommunestyreperioden, og det er politikere som ivrer for umiddelbar gjennomføring mens de ennå er i posisjon til det. Dét er et dårlig utgangspunkt for å ta en klok og velfundert beslutning! Sittende kommunestyre og partier på vippen bør tenke seg grundig om: man skal kunne se det neste kommunestyre og innbyggerne i øynene etter valget også. Politikerne bør ha tillit til at neste kommunestyre vil behandle saken videre på demokratisk vis.

Dette salget er ugjenkallelig. Den 4. september bør derfor kommunestyret tråkke på bremsen og roe ned hele saken. De må sørge for at analyser blir gjort, fakta blir dokumentert og det hele lagt frem på en skikkelig måte. Så kan man ta en rasjonell beslutning litt senere i høst. Det er alle tjent med. De partier som stemmer for et salg nå er seg ikke sitt forvaltningsansvar bevisst og fortjener ikke folkets stemme den 9. september.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.