– Vi merker at flere og flere gir penger via Vipps. Det blir færre og færre sedler å telle, konstaterer DNB-ansatte som bruker søndagskvelden på TV-aksjonen.

Se oppdaterte resultater nederst i saken!

Stemningen er god. Voksne og barn jobber iherdig med å telle sedler og mynter som bøssebærerne kommer inn med etter dagens store dugnadsinnsats.

– Her står vi på, men så er dette morsomme dugnadstimer, sier Therese Askeland, som er banksjef for DNB Øvre Buskerud.

Hver sine oppgaver

I tre av avlukkene til DNB i Storgata i Kongsberg, sitter bankansatte med hver sine oppgaver. Noen sorterer, mens noen teller. Og til og fra løper barn og hjelper til der det er behov for det.

Forresten dugnad? De bankansatte får faktisk lønn for strevet, men jobber likevel gratis.

– Den lønna vi får går direkte til TV-aksjonen. Vi ansatte jobber gratis, men så betaler banken det vi skulle hatt i lønn til aksjonen, sier Lisbeth Ingebretsen.

Forresten, så nevner vi bare at Laagendalsposten også bidrar til aksjonen med 5.000 kroner – i tillegg til en rekke andre firmaer i Kongsberg.

Vipps tar over

Selv om de hadde tatt imot mange bøsser med sedler og mynter denne søndagskvelden, så merker de en nedgang.

– Ja, folk går over til Vipps. Vi har de siste årene merket at vi får inn færre kontanter, og i fjor var det nesten fifty-fifty mellom kontanter og Vipps. I år tror jeg mange flere velger å gi penger via Vipps, sier Askeland.

Og det er nettopp Vipps som er blitt promotert før og under TV-aksjonen i år. Bare på P3-aksjonen, som har sendt radio i 100 timer denne uken, så er det Vipps som gjelder. Programlederne har hoppet i fallskjerm, kledd seg ut som både klovner og Beyoncé, samt sunget falskt foran 7.000 mennesker – bare for at lytterne skal sende inn penger på Vipps.

Og vil du bidra? Gi penger til Vipps-nummer 2133

Sjekk resultatene fortløpende:

Her får du resultatene fortløpende. Klikk på de forskjellige kommunene:

Kongsberg kommune

Flesberg kommune

Rollag kommune

Nore og Uvdal kommune

Resultatene her kommer til å oppdatere seg hele kvelden, og i dagene som kommer.