– De pårørende har makt til å påvirke

VI MÅ SNAKKE NÅ: Heidi Ellingsen er glad for å endelig ha fått muligheten til å påvirke pårørende strategien. Nå oppfordrer hun alle til å bruke muligheten til å si noe.

VI MÅ SNAKKE NÅ: Heidi Ellingsen er glad for å endelig ha fått muligheten til å påvirke pårørende strategien. Nå oppfordrer hun alle til å bruke muligheten til å si noe. Foto:

Du kan være med å påvirke pårørendestrategien.

DEL

Fram til 15. august kan du være med på å påvirke pårørendestrategien.

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug ønsker innspill til arbeidet med pårørendestrategien. Fokusområdene Listhaug ønsker innspill på er: Sentrale utfordringer for pårørende som gruppe (både barn, voksne og eldre som pårørende), pårørendes behov for å kunne leve gode egne liv, pårørendes behov i møtet med helse- og omsorgstjenestene og forslag til løsninger og gode tiltak for å støtte og avlaste pårørende.

Den nye strategien vil omfavner alle aldersgrupper og alle diagnoser.

– Vi må bruke denne muligheten til å påvirke

En av dem som er glade for denne muligheten er Heidi Ellingsen, Høyre-politiker og pårørende.

– Alle er, har vært, eller vil bli pårørende på et tidspunkt, og har sikkert gjort seg noen tanker om hvordan det er å være pårørende. Da er det viktig at de kommer med innspill nå som vi har denne muligheten til å påvirke, sier Ellingsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ØNSKER INNSPILL: Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug ønsker innspill til arbeidet med pårørendestrategien

ØNSKER INNSPILL: Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug ønsker innspill til arbeidet med pårørendestrategien

Hun jobber for at Kongsberg kommune skal ha større fokus på psykisk helse og da særlig de pårørende.

– Jeg skal jobbe for at Kongsberg kommune følger opp denne pårørendestrategien, med spesielt fokus på selvmordsforebygging. Men også for at pårørende skal sees på som ressurspersoner rundt den som er syk uavhengig av diagnose, forklarer Ellingsen.

Egne erfaringer

Hun har selv følt på kroppen hvordan det kan være i et system som ikke fungerer. Les hennes historie her: – Jeg følte at jeg måtte sitte selvmordsvakt for mitt eget barn

– Pårørende som ressurspersoner blir stoppet av taushetsplikten. Taushetsplikt er veldig bra, men også veldig hemmende, det er en floke jeg ønsker å se nærmere på hvordan vi kan løse, avslutter Ellingsen.

For å komme med innspill følg denne linken: Gi innspill til strategien

LES OGSÅ:

Artikkeltags