Lager debattmøte om psykisk helse

TILBUD: Simen Murud (H) er en av mange som har ønsket mer info om satsing på psykisk helse. Når har alle ungdomspertier samlet seg om et arrangement på Krona som handler om temaet.

TILBUD: Simen Murud (H) er en av mange som har ønsket mer info om satsing på psykisk helse. Når har alle ungdomspertier samlet seg om et arrangement på Krona som handler om temaet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdomspartiene i Buskerud samler seg for å lage debattmøte om psykisk helse. Nå håper de at mange kommer for å bidra.

DEL

Debatten omkring psykisk helse har preget Kongsberg det siste året. Blant annet har ungdomsmiljøene engasjert seg. Det har vært stilt spørsmål om hva kommune, skolene og helsevesen gjør for å ta hånd om et betydelig samfunnsproblem.  

– Møtet i Kongsberg er et samarbeid med alle de politiske ungdomspartiene i Buskerud, sier Simen Murud i Unge Høyre.

Les også: Etterlyser tydelige tiltak

Alle er med

Møtet støttes av alle politiske farger. Han ramser opp Grønn Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Unge Venstre, KrFU, AUF, Rød Ungdom og FpU.

– Det skal skje på Krona mandag 19. november. Vi har lagt opp til en paneldiskusjon og gir partiene mulighet til å presentere hva de har i sine programmer, som handler om psykisk helse, sier Murud.

Følger opp

Murud viser til at folk i Kongsberg er engasjert. Det har vært synlig i en løpende mediedebatt, og i tillegg holdt en lysmarkering på Kirketorget, hvor flere hundre personer møtte fram.

– Det handler om å følge opp. Vi vet at folk bryr seg. Så er det nok mange som er nysgjerrige på hva som står i partiprogrammene om akkurat dette.

– Jeg er nok ikke den eneste som syns at det kan være kjedelig å bla seg fram i de forskjellige programmene, sier han.

På møtet er det også mulig å si sin hjertens mening om temaet. Og ikke minst, er det åpent for å spørre. Hva gjør skolene? Er de flinke nok? Er helsetilbudet tilgjengelig?

Ungdomspolitikerne håper mange kommer til arrangementet mandag 19. november.

Les også: – Vi må tørre å prate om selvmordene

  Har mistet tre av vennene sine

– Herman og Adrien har satt standarden for hvordan vi snakker om selvmord og psykisk helse

Derfor skriver vi om selvmord 

Artikkeltags