Gå til sidens hovedinnhold

Helsesista til Kongsberg!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ungdom og psykisk helse bør nå stå høyt på prioriteringslisten til Kongsberg kommune. Dette er svært vanskelige ting å ta tak i men vi må gjøre det uansett. Vi vet nå at vi ligger høyt på statistikken over selvmord, dette ekle ordet som nesten ingen tør å nevne. Vi har utfordringer og mørketall som vi må erkjenne for å kunne jobbe målbevisst mot en bedring.
 

Kongsberglista stemte ved siste budsjett for ekstra penger til psykisk helse, så nå har vi snart fått en Helsebror her også! Andre tiltak er også på gang, men dette tar tid. Nå ønsker vi som et hastetiltak å invitere Helsesista (Tale Maria Krohn Engvik) til Kongsberg for å gi alle ungdom i Kongsberg et gratis foredrag om psykisk helse. Helsesista er utdannet helsesøster i Oslo og har bred erfaring med å jobbe med ungdom. Hun reiser landet rundt og inspirerer ungdom og gir de håp. Svært mange har blitt veldig glad i henne og følger henne trofast på sosiale medier som Snapchat (hun har 130000 følgere). Jeg tok opp saken i politisk utvalg for Kultur og Oppvekst nå 28 august for å få til dette, men de andre partiene stemte imot, så det ble dessverre ingen sak. Vi har ikke tenkt til å gi oss med dette! Nå har hun akkurat vært i Steinkjer med en smekkfull sal av ungdom, og dette fortjener Kongsberg også! Det koster litt penger, men kan et slikt foredrag inspirere og hjelpe bare en eneste av våre ungdommer så er det verdt det.

Kommentarer til denne saken