Her er helgens kinofilmer

BRILLEBJØRN FEIRER JUL: Anne Marie Ottersen (Otters) spiller bestemor i denne familiefilmen.

BRILLEBJØRN FEIRER JUL: Anne Marie Ottersen (Otters) spiller bestemor i denne familiefilmen.

Av

2020 blir tydeligvis julefilmenes år, for denne helga kommer det enda flere hyggelige og fine filmer med høytidstema.

DEL

Først kan vi se selveste Otters som bestemor i «Brillebjørn feirer jul», og for de største barna bys det på «Julenissens datter 2». Ellers fortsetter «Jul på Kutoppen», «Dragevokterens jul» og «Gledelig jul»! Helgas siste premierefilm er relativt julefri; multikunstner Jan Vardøen tar oss med på et kammerspill på danskebåten, ganske fritt for hygge.


Norgespremiere: Brillebjørn feirer jul

Johannes skal være hos bestemor i dagene før jul. Dette er den første julen uten bestefar, han var familiens julegeneral. Når Johannes ikke finner noen spor fra nissen i nisseverkstedet blir han bekymret for at det kanskje ikke blir en ordentlig jul i år. Kan det virkelig hende at nissen ikke kommer? Det kan ikke Johannes risikere, så han og Brillebjørn gjør alt de kan for a nissen besøker dem på julaften. Kanskje blir Johannes den nye julegeneralen også?


Norgespremiere: Julenissens datter

Helt nord på Grønland bor 12 år gamle Lucia sammen med moren og faren (som er mest kjent som julenissen). Lucia er den første jenta noensinne som går i nisseklassen på den internasjonale Juleskolen.

Alle er samlet for å overvære at julegave-maskinen startes for å produsere årets gaver, men den virker ikke. Lucias beste venn, Oscar, anklages for å ha stjålet Kong Vinters magiske krystall, som gir drivstoff til maskinen. Lucia er skråsikker på at Oscar er uskyldig og fastbestemt på å bekjempe urettferdighet rømmer hun og Oscar for å finne den virkelige tyven.


Norgespremiere: Oslo - København

Linn og Ingar driver et vellykket inkassobyrå i Oslo. Ingeborg jobber for Linn som regnskapsfører og er både flink og ambisiøs. Som en påskjønnelse inviterer de henne og samboeren Tom på en liten luksus-heisatur til København med danskebåten. Linn har alltid ønsket seg barn, man har ikke fått det til. På overfarten stiller hun Ingeborg et uvanlig spørsmål som setter alles forhold under sterkt press.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken