Gå til sidens hovedinnhold

Her er ukas premiere-filmer

Kinoen holder fremdeles hus i Krona, og denne helgen kan man oppleve Pride-film, spionthriller og kritikerrost norsk dramakomedie.

Norgespremiere: Gritt

Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt.

Men det skorter på interesse og støtte. Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.

Norgespremiere: The Courier

Virkelighetsbasert drama med Benedict Cumberbatch i hovedrollen skildrerforretningsmann Greville Wynne som under den kalde krigen ble vervet som spion av britisk og amerikansk etterretningstjeneste. Wynne og hans russiske kilde Oleg Penkovsky ga viktige etterretning til CIA ved å infiltrere Sovjetunionens atomvåpenplaner, og forhindret dermed den kubanske krisen i å utvikle seg.

Pride på kino: I dag vil jeg gå tilbake alene

I dag vil jeg gå tilbake alene handler om en blind tenåring som ønsker å klare seg selv. Hans hverdag, relasjoner og måten han ser verden på blir totalt snudd på hodet i det han møter Gabriel.

Vinner av Teddy Award for beste LHBTQA film og Fipresci Juryens pris under Berlin Internasjonale Filmfestival. Filmen fikk også Publikumsprisens annenplass i Panorama-seksjonen på samme festival og var Brasils Oscar kandidat.

Kommentarer til denne saken