Gå til sidens hovedinnhold

Her er ukas sykkelpost

Denne uka er det to sykkelposter. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Narverudfossen, Jondalen

Koordinater: 59, 7063° N / 9,4332° Ø

Narverudfossen er et markert fossefall i Jondalselva. Jondalselva har svært varierende vannføring, og i perioder med mye vann er Narverudfossen et flott skue. Gården Narverud skriver seg som de fleste Rud-gårder fra en av de to store rydningsperiodene – før svartedauden og fra 1600-tallet og litt ut over. Narverud antas å være ryddet i den siste rydningsperioden, stabburet på gården viser årstallet 1760. Gården Narverud som ligger ved Jondalsveien viser sin jakthistorie ved svært mange jakttrofeer som henger på stabbursveggen. Posten henger ved bru over Jondalselva på sidevei til Jondalsveien.

Flystripa, Skavanger

Koordinater: 59, 6850° N / 9,6406° Ø

Flystripa på Skavanger er en for lengst nedlagt småflyplass. Dette er et viktig nærfriluftsområde for Skavanger, men området er stedvis sterkt gjengrodd. Kongsberg kommune er grunneier og har begynt en tilrettelegging der hensyn til både friluftsliv og viktige naturmiljøer skal ivaretas. Dette betyr parkmessig skjøtsel av noen arealer, mer fri utvikling av vegetasjon i andre arealer. Bygninger fra både flystripa og tømmerfløtingen skal vedlikeholdes. Posten henger ved elvebredden i sørenden av den gamle flystripa, og her var det sjøflyopptak da flystripa var i drift.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken