Gå til sidens hovedinnhold

Her er ukas sykkelpost

Artikkelen er over 1 år gammel

Ukas sykkepost falt dessverre ut av papiravisen. Her får du den digitalt.

Det er to sykkelposter denne uka, på Hvambsida og ved Kongsberg Bruk. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Hov, Hvambsida

Koordinater: 59,5617°N / 9,8091° Ø

Hov antas å være en av de gamle gårdene i Sandsvær, men kanskje ikke fra tidligere enn omkring år 700, de første gudehovene ble bygd på denne tida. Sagn sier at gårdene Hov (på østsida av Lågen) og Bø og Åker på vestsida av Lågen har vært en gård med Hov som hovedbølet. Før oppdemming ved Hvittingfoss skal det ha vært et vad over Lågen mellom Hov og Åker. Det er funnet både steinøks og mye slagg fra jernutvinning i området – noe som tyder på gammel bosetting. Litt nord for Hov går det vei opp på åsen. Med kart og litt innsats kan du komme langt av gårde på åspartiet mellom Lågen og Eikeren. Rundtur om fv 40 er ikke å anbefale pga. mye trafikk. Posten henger på stolpe for høyspentledning ved Hov.

Kongsberg Bruk

Koordinater: 59,6752°N / 9,6376° Ø

Kongsberg Bruk var et av tre ganske store sagbruk på Kongsberg. Bedriften het opprinnelig Kiær & Co. Som flere andre sagbruk har også dette vært ei dampsag. Grunnen til at flere av sagbrukene ble startet som dampsager, var at det ikke var tilgjengelig plass ved fossefallene pga. annen industri som allerede utnyttet fossekrafta. I dag er Kongsberg Bruk et boligområde. Administrasjonsbygget fra Kongsberg Bruk er ombygd til grendehus. Kongsberg Wakeboardklubb har i år åpnet ny kabelbane nedenfor boligene på Kongsberg Bruk. Posten henger på ei bjørk langs gangveien fra Numedalsveien og ned mot Lågen.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2020 må du velge klubb – Velg Buskerud og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2020 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å «klippe» i klippekortet på nett.

Ta gjerne et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.