Gå til sidens hovedinnhold

Her er ukas sykkelposter

Denne uka er det to sykkelposter. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Dyrmyrskauen

Koordinater: 59, 6778° N / 9, 6467° Ø

Dyrmyrskauen tilhørte opprinnelig Dyremyr gård. Hovedbygningen på Dyremyr gård er i dag en del av Kongsberg videregående skole. Eiendommen strakk seg over Raumyr og opp i Sulusåsen. Mye av Dyrmyrskauen er i dag utbygd med boliger og næringslokaler. Det er fortsatt igjen en lekeplass i et lite skogholt. Sommeren 1908 ble det for første gang avholdt sommerteater her, tilbudet ble siste gang avholdt i 1914. Sommerteateret i Dyrmyrskauen hadde mange artister på sin spilleliste som seinere ble av de viktigste skuespillere i landet. Noe seinere var det i noen år dyrskueplass her. Posten henger inne på lekeplassen.

Svene kirkested

Koordinater: 59, 7978° N / 9, 5824° Ø

Svene kirke er en korskirke fra 1738, oppført i tre og med 200 plasser. Tidligere sto det en stavkirke her. Svene sogn er omtalt første gang i 1328. Kirken er første gang omtalt i 1428, men det finnes ingen beskrivelser eller tegninger av kirken. Kirkegården er fra middel­alderen, og er et automatisk fredet kulturminne. Posten henger ved avkjøring til Svene kirke fra Numedalsveien.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken