Gå til sidens hovedinnhold

Her finner du ukas sykkelpost

Denne uka er det to poster. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Bævergrenda

Koordinater: 59, 7183° N / 9, 6088° Ø

Bævergrenda har sitt navn etter Bæver gård sør i Bævergrenda. Grendebok for Bævergrenda forteller at det har vært bosetting i dette området i minst 300 år. Nord i Bævergrenda er det stort sett slutt på dyrka mark ut mot Lågen, og skogen i dette området står på store grus- og sandavsetninger fra istda. Kvartærgeologisk beskrivelse sier at dette området er ei deltaflate med dødisgroper. Rett sørvest for posten er det ei stor grop der det lå en isrest og smeltet ved slutten av siste istid. Posten henger i en avkjøring til en driftsvei. Det går an å sykle på veiene på grusmoene ut mot Lågen. Det er også mulig å krysse Lågen på demning ved Pikerfoss.

Bingeplass

Koordinater: 59, 6387° N / 9, 6535° Ø

Bingeplass og naboen Skriverplassen ble begge utskilt fra Østre Laugerud rundt år 1800. Laugerudgårdene skriver seg – som alle andre Rud-gårder – fra omfattende rydningstider i det 11. og 12. århundre. Bingeplass har også vært kalt Eremitagen, Eremitthagen og Gomsrud­haugen. Nå er området under utbygging til boligfelt ut mot Lågen mens det er etablert to bygg­varehus langs Gomsrudveien. Posten henger på et utsiktspunkt med flott utsikt over Lågen. Med litt forsiktighet er det mulig å sykle til Industriveien.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.