– Noen vil sikkert si at det ikke stemmer, men det er i så fall flere tiår siden fonna var så stor. Fonna er mellom fem og seks meter høy på det høyeste, sier Tveiten, som er daglig leder i Vegglifjellvegen Veglag.

De siste årene er det brukt en frontfres på en hjullaster til å ta seg av arbeidet. Hjullasteren som blir brukt er ikke av de største, men den har gjort en god jobb på Haukelifjell, Tommy Haugen hos entreprenør Svein Egil Haugen kjøpte den til dette formålet for noen år siden.

Haugen er i gang med brøyting av veien over Killingskaret, og han har sendt bildene som er tatt denne uka i forbindelse med arbeidet.

LES OGSÅ: Hilde selger familiehytta: – Har tenkt meg godt om

Åpning før 17. mai?

Hallgeir Tveiten har hatt ansvaret de siste 16 sesongene.

Jeg gikk ut på veiens Facebook-side i helga og antydet at det blir nok åpning av veien i første halvdel av mai. Men jeg er sannelig ikke sikker, sier Tveiten.

I fjor åpnet de 5. mai, men det blir det ikke i år.

– 17. mai må være et mål. Alt er avhengig av døgntemperaturene. Kommer varmegradene, tiner det og tørker relativt fort, forteller Tveiten.

Han får mange henvendelser fra hytteeiere i Skirvedalen.

– Vi har ca. 250 kunder som bare venter på å ta den flotte turen over Killingskaret, sier Tveiten.

Samarbeid

Brøytingen er et samarbeid med Tinn kommune. Veisjefen vil holde publikummet oppdatert på veiens Facebook-side.

– Torsdag kveld snør og blåser det på toppen. Killingskaret er jo rett i underkant av 1.100 meter over havet, så det er like tøffe forhold her som på en hvilket som helst fjellovergang i sør Norge, avslutter Tveiten.

LES OGSÅ: Datoen er klar – men åpningen blir langt fra noen folkefest