Mange venter på å spenne på seg skiene og tirsdag formiddag kom det tips om at Skiporet.no viste nykjørte løyper i Funkelia.

Det viste seg å være falsk alarm.

– Nei, vi er bare ute og tester tråkkemaskinen, sier Vegard Lund i Kongsberg kommune, park og idrett.

Når han tror de kan kjøre de første løypene, er ikke lett å svare på.

– Vi håper å kunne kjøre inn mot helga, men det må være nok snø så det blir nok opp til værgudene, sier Lund.

Men har du lyst på en skitur nå? Fortvil ikke! På Heistadmoen skal det nå være mulig å ta seg en liten skitur i «rulleskiløypa», ifølge Lars Wettestad, daglig leder i Skrim IL. Han legger til at denne løypa er på rundt to kilometer og best egnet for klassisk.

– Vi har kjørt med ATV og gått over med rulla i dag, men vi har ikke kjørt med tråkkemaskinen ennå. Til det er det for lite snø, sier Lars Wettestad, daglig leder i Skrim IL.

På Heistadmoen har de tidligere benyttet kunstsnø i deler av løypenettet, men det som ligger i den aktuelle løypa nå, er god gammeldags «natursnø», ifølge Wettestad, som krysser fingrene for mer snø de neste dagene.

Raje

Per Steinar Dybdal melder om at de har kjørt opp løyper på Raje nærmere bestemt opp Ravalsjørunden. Han melder at løypene også blir kjørt opp igjen i morgen, torsdag.

Sesongens første tur

Tirsdag formiddag meldte Blefjell løypeforening på sin facebookside at sesongens første tur med løypemaskin er kjørt på Fagerfjell.

– Det er kjørt rundt Sandvann på Fagerfjell, en runde på cirka fire kilometer, sier Trond Skistad i løypeforeningen.

Nylig pratet han med Blestua, som kunne melde om 35 centimeter snø.

– Nå håper vi å kunne kjøre spor fra Blestua og innover mot Strutåsen snart, sier Skistad.

Siden det ikke har vært mye frost i bakken før snøen kom, skal de begynne med å «pakke» snøen forsiktig sammen sånn at ikke tråkkemaskinene går gjennom. Etter hvert som løypene blir kjørt og blir bra, vil de legge ut oppdateringer på Skisporet.no, forteller Skistad.

– Det er ventet mye snø, så dette lover bra. Våre maskiner står klare med tenninga i, sier han.

På Vegglifjell er det ifølge rapportene kommet over 30 cm snø og også der har de snurret i gang tråkkemaskinene.

Ifølge skisporet.no ble skistadion på nordre Vegglifjell kjørt opp tirsdag ettermiddag. Ikke bare det, det er også kjørt opp skiløype sammenhengende fra skistadion og helt bort til Sundtjønn på søre Vegglifjell. Stadig ifølge skisporet.no. God tur!