Dermed blir årets påske en milepæl for trafikken på E134.

Statens vegvesen opplyser at det i februar 2022 var registrert 9,3 millioner bilpasseringer gjennom E134-bommene på Damåsen og Meheia.

Med forventet mars-trafikk på noe over 400.000 bilpasseringer, betyr det at bil nummer ti millioner sannsynligvis er på vei gjennom Kongsberg akkurat i disse dager.

Åpnet i 2020

Det er nå snart et år og ti måneder siden bommene på ny E134 gjennom byen ble tatt i bruk. Selve veiåpningen fant sted fredag 3. juli 2020, mens innbetalingene startet mandag 6. juli.

Etter noe lavere trafikktall enn forventet gjennom to år med pandemi viser 2022-tallene en jevn stigning, opplyser veivesenet i en pressemelding.

Bruk bombrikke

Har du ikke brikke i vinduet på bilen, så betaler du full pris i bommene på E134 inn og ut av Kongsberg.

Det betyr at 20 prosent betaler full pris, altså 38 kroner hver gang man passerer bommen på europaveien. Enten det er ut av eller inn i byen. Har du brikke, er prisen 30 kroner og 40 øre.

Tall fra 2020 viser at en stor del av trafikken kjører av eller på i Kongsberg, for to tredeler av bompasseringene skjer på Damåsen. Vel en tredjedel av passeringene ble da gjort ved Saggrenda, men denne bommen er flyttet til fylkes- og kommunegrensen på Meheia.

Er den gamle eller nye veien raskest? Bli med Laagendalsposten på en test:

Er den nye eller gamle veien raskest?