Det betyr at de er nesten kommet til topps på det nye hotellet på Sildetomta.

Oppmerksomme folk ser kanskje at det er høyt under taket på det som akkurat nå er toppetasjen på anlegget. Her blir det en teknisk etasje med blant annet ventilasjonsanlegg, i tillegg til at det også blir hotellrom i denne etasjen.

– Det er riktig at det er høyt under taket på det som blir nest øverste etasje. Dette er gjort fordi ventilasjonsanlegget trenger den plassen. Dette skal gi frisk luft til hotellrommene på etasjene tre til 11, sier Per Mikkelsen, i PK Eiendom, som er byggherre for det nye Hotel 1624.

Det er boret 52 hull med 300 meters dybde for å forsyne hele nybygget med varme og kjøling.

LES OGSÅ: Slik blir utsikten fra skybaren

Gulvet på den øverste etasjen

«Taket» på det vi ser i uke 40, blir egentlig gulvet på toppetasjen. På bildet øverst kan du se arbeidere vandre rundt på det som skal bli restaurant og såkalt «sky bar».

Bygget har 11 etasjer, og blir Kongsbergs høyeste bygg på over 40 meter.

Følger du nøye med på byggingen av hotellet, så vil du kunne se store bokser som monteres etter hvert som etasjene bygges. Dette er badekabiner, som kommer fiks ferdige fra produsenten.

LES OGSÅ: Her kan Elkjøp, Kiwi og Europris flytte inn i løpet av november

Lager prøverom

Hos PK Eiendom er de i ferd med å lage et prøverom, der de skal «teste» hotellrommene som kommer i det nye hotellet.

– 99 prosent av alt interiør er bestemt og bestilt. Alle valg som tepper og tekstiler er gjort. Vi driver og innreder et testrom slik at vi kan se hvordan hotellrommene blir, sier Mikkelsen.

Ingen endringer

Det var selskapet Haut Nordic som startet byggingen av det nye hotellet, men nye eiere har nå tatt over. Aker Property Group AS, et selskap i Aker-konsernet, har kjøpt ut Sondre Prestegard av Haut Nordic og eier nå Quality Hotel Grand i Kongsberg alene. De eier også det nye hotellet på Sildetomta, som etter planen skal inn i Comfort-kjeden.

– Dette har ingen ting å si for hotellbyggingen vår. Alt går etter planen, og entreprenøren Veidekke skal overlevere hotellet til oss 20. august 2021, sier Per Mikkelsen.

Rundt 10. oktober skal de være ferdige med de tyngste løftene opp i høyden, og den gule kranen på Sildetomta skal være demontert.

Korona-pandemien har heller ikke stukket kjepper i hjulene for utbyggerne.

– Nei, det har vært snakk om et par-tre dager forsinkelser på grunn av koronaen, men det har ikke hatt noen stor betydning, fortsetter Mikkelsen.

Bildeserie

SE BILDENE: Slik ser det ut i Sølvparken nå!