Sommercup-finalens eneste gutt kom på pallen

TO x BRONSE: Gaute Buen ble nummer tre både i distriktsstevnet og Sommercupen sammenlagt i 90 cm-klassen.

TO x BRONSE: Gaute Buen ble nummer tre både i distriktsstevnet og Sommercupen sammenlagt i 90 cm-klassen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Som eneste gutt, skiller Gaute Buen (14) seg ut i mengden av sprangryttere. Men med pallplass både i rittet og sommercupen sammenlagt, gjør han det uansett.

DEL

På hjemmebane i mai, ble han nummer tre i klassen 90 cm på hesten Akiman da Kongsberg og Omegn Rideklubb arrangerte den første innledende konkurransen i sommercupen.

Søndag var det tid for sprangridningsfinale i sammenlagtcupen. Før det siste stevnet, lå han på fjerdeplass sammenlagt. Men med en rask og feilfri tur rundt på banen med Akiman, ble han nummer tre igjen. Og det holdt også til en tredjeplass sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Det hadde jeg ikke trodd på før dette året. Men jeg har gjort det mye bedre enn forventet i år, sier 14-åringen. Han har drevet med sprangridning i tre år. Han lærer åpenbart fort.

Litt kjedelig

Men han måtte jobbe godt på søndag. For Akiman var ikke like enkel å styre gjennom hele rittet.

– Han var veldig ivrig da vi startet, men det gikk fint. Han er en glad og positiv hest, sier Gaute.

– Hvordan er det å være med som eneste gutt?

– Det er litt kjedelig. Det er det jo, men hjelper når det går så bra som det gjorde i dag, smiler han.

Nummer to og tre

Også i 70-cmklassen ble det en tredjeplass sammenlagt for Kongsberg og Omegn Rideklubb. Den sikret Mathilde Kyllesdal (12) på Cute As Pie.

– Jeg hadde håpet på en god plassering sammenlagt, men jeg trodde ikke jeg skulle få det. Så jeg er kjempefornøyd, sier hun om tredjeplassen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LØP ÆRESRUNDEN: Mathilde Kyllesdal tok æresrunden til fots etter hun ble nummer tre sammenlagt i Sommercupen i 70 cm-klassen.

LØP ÆRESRUNDEN: Mathilde Kyllesdal tok æresrunden til fots etter hun ble nummer tre sammenlagt i Sommercupen i 70 cm-klassen. Foto:

Da hun skulle få premien, var hun den eneste på pallen som mottok premiene på hesteryggen. Men hun ble uansett med på æresrunden, løpende bak de to andre på hesteryggen.

– Det var litt kleint, smiler hun.

I 70-cm ble det også et sølv til Kongsberg, men i distriktsrittet. Det gikk til Frida Thorsdalen på hesten Tequila Sunrise (IV).

- Det er to måneder siden sist vi deltok på stevne pga. et stygt sår på ponnien. Så en andreplass i en så stor klasse, 34 stykker, er veldig bra, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NUMMER TO: Etter to måneder uten konkurranse, ble det sølv i 70 cm for Frida Thorsdalen.

NUMMER TO: Etter to måneder uten konkurranse, ble det sølv i 70 cm for Frida Thorsdalen. Foto:

Nummer tre i dressur

I den sammen klassen ble Sofia Ellingsen Aas og Zhadicha Prize nummer seks. I 80-cmklassen var Hanna Amundsen fra Majorplassen Ryttersportsklubb like utenfor pallen. Hun og hesten Hajums Lorenzo kom på fjerdeplass. Ann Kristin Storhaug fra Sandsvær Ryttersportsklubb og hesten Ranimo ble nummer fem.

På lørdagens dressurstevne ble Caroline Myrvold Hansen og Sprang Ulfrigg fra Sandsvær nummer fem i klassen LC. I LB ble det en femteplass til Hanna Amundsen med Siri Svendsen Lofthus og hesten Nikko fra Kongsberg på sjette. Og i klassen LA ble det tredjeplass til Tina Midskog og HT Don Cornell fra Sandsvær.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags