Utstillingen viser nye fotografier tatt under flere opphold på Moria Camp på øya Lesvos. Dette er en av Europas verste flyktingleire og huser omkring 6.000 mennesker.

Arbeidene til Honerud er langt unna det klassiske katastrofefotografiet. Hun følger flyktninger og migranter som driver med idrett gjennom organisasjonen Yoga and Sports for Refugees.

 

Deltatt aktivt

Under sine opphold har Honerud deltatt på ulike aktiviteter som yoga, svømming, bryting, muay thai, kung fu, kick-boksing og bodybuilding.

Yoga and Sports for Refugees oppsto under den humanitære krisen i Middelhavet. Organisasjonen bruker idrett for å hjelpe folk å finne verdighet og mening, og den mentale og fysiske styrken som kreves for å gjennomgå monotonien, frustrasjonen og stagnasjonen i deres nåværende situasjon.

Gjennom sine fotografier ønsker Hilde Honerud å smelte sammen våre liv gjennom dagligliv og nærhet, og på den måten trekker hun fram både det lille og det store livet.

 

Anerkjent

Hilde Honerud er født i 1977. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, avdeling Kunstakademiet og Napier University i Edinburgh. Hun er førsteamanuensis i fotografi og mediekompetanse ved Unviversietet i Sørøst-Norge.

Hun har de siste årene stått bak en rekke utstillinger, seminarer og publikasjoner. I fjor var hun fylkeskunstner i Buskerud.

Hun har hatt separatutstillinger på blant annet Rake visningsrom i Trondheim, Kunstmuseet i Nord-Trøndelag, Tenthaus og Fotogalleriet i Oslo. Hun har blitt kjøpt inn av private og offentlige samlinger og mottatt en rekke priser.

Honerud bor i Kongsberg og har atelier i Vestfossen.

LES OGSÅ:

Stiller ut portretter fra et venterom

Fikk 150.000 kroner i arbeidsstipend

Formidler følelsen av maktesløshet